Juniorkollen: Tvåsiffrigt för J18
Publicerad: 2022-11-14
HV71:s J18 tog på söndagen revansch efter torsdagens förlust mot Karlskrona och segersiffrorna skrevs till hela 11-3 mot Kungälvs IK.

J18:
Efter tio dagars spelledigt så åkte J18 på torsdagen till Karlskrona för att jaga nya poäng, men trots ett övertag i skottstatistiken så lyckades man inte göra mål på hemmalaget, som istället lyckades peta in en puck med drygt två minuter kvar av matchen och knep därmed segern.

På söndagen skulle J18 dock ta revansch på hemmaplan, när Kungälv gästade Prolympiahallen. Redan efter tre minuter spräckte den dåvarande poängligaledaren, Bruno Idzan, målnollan när han gav HV ledningen med 1-0. Theo Sonestedt och Joel Abrahamsson lyckades också peta in varsin puck i första perioden och såg till att HV hade en 3-1-ledning att gå på.

Efter 43 sekunder i mittperioden utökade Eric Nordmark ledningen med sitt första mål för dagen och ett av hans totalt sex poäng för dagen, vilket därmed skickar upp honom i topp i J18 Regional Syds poängliga. Joel Abrahamsson stod för ett mål även i den andra och tredje perioden, vilket resulterade i hans första hattrick för säsongen.

Veckans matcher: Torsdag 10/11, Karlskrona HK - HV71 1 - 0 (0-0, 0-0, 1-0) Söndag 13/11, HV71 - Kungälvs IK 11 - 3 (3-1, 4-2, 4-0)

U16:
U16 är just nu inne i en tyngre svacka. Efter nästan två matchfria veckor ökte man på lördagen till Göteborg för att möta Frölunda. Melvin Bjursell såg förvisso till att HV tog ledningen redan efter sju minuter, men sedan följde fem raka Frölunda-mål, vilket innebar att hemmalaget vann med 5-1.

På söndagen åkte man sedan hem för att ta emot Växjö i Ravemahallen. Även i den matchen tog man ledningen i den första perioden, denna gången via Frederik Balko. Gästerna kvitterade i slutet på perioden, men Melvin Bjursell återgav HV ledningen tidigt i mittperioden. Men sedan växlade Växjö upp och efter tre raka mål så tog man även hem segern med 2-4.

Veckans matcher: Lördag 12/11, Frölunda HC - HV71 5 - 1 (4-1, 0-0, 1-0) Söndag 13/11, HV71 - Växjö Lakers 2 - 4 (1-1, 1-2, 0-1)