HV71 nollade Mora på hemmaplan
Publicerad: 2017-11-30
SHL
HV71 vann torsdagens hemmamatch mot Mora IK med 5-0. Mattias Tedenby, Martin Thörnberg, Robin Figren, Victor Ejdsell och Sebastian Wännström blev HV:s målskyttar.

Det märktes att det var ett revanschsuget HV71, som förlorat sina två senaste matcher, som kom ut på Kinnarps is på torsdagen. Hög intensitet och bra fart under skridskorna bäddade för flera bra målchanser, men dock inga mål.

Men mål skulle det dock bli i den första perioden för HV. David Ullström trampade igenom på högerkanten och serverade sedan Mattias Tedenby med en läcker krosspassning, som Tedenby förvaltade genom att borra upp pucken i krysset.

Minuterna senare fick HV chansen att spela i numerärt överläge för första gången i matchen, och då klev Martin Thörnberg fram vid den högra tekningscirkeln och snärtade in 2-0 stenhårt i målvaktens högra kryss.

Målen fortsatte trilla in
HV71 fortsatte att dominera även i den andra perioden, vilket tillslut resulterade i ett nytt mål. Robin Figren fick pucken på offensiv blålinje, laddade för skott tre gånger och bombade tillslut in 3-0 stenhårt via ribban.

Men det var inte klart där, för knappt fem minuter senare snappde Victor Ejdsell upp en lös puck i offensiv zon, trampade in i slottet och snärtade in 4-0.

Ny nolla för PW
I den tredje perioden gick tempot ner avsevärt och det såg mest ut som att HV spelade för att hålla tätt bakåt. Men ett mål till skulle HV göra, och det med åtta sekunder kvar av matchen när Sebastian Wännström prickade in 5-0. HV71 tog därmed en viktig seger och stekheta Fredrik Pettersson-Wentzel höll sin andra nolla på de tre senaste matcherna.

HV71 - Mora IK 5 - 0 (2-0, 2-0, 1-0)

11:58 1 - 0 HV71, 21. Mattias Tedenby (29. Ullström, 18. Jaakola), EQ
16:00 2 - 0 HV71, 10. Martin Thörnberg (24. Elliott), PP1

29:24 3 - 0 HV71, 23. Robin Figren (82. Stenlund, 51. Zanetti), EQ
34:20 4 - 0 HV71, 9. Victor Ejdsell, EQ

59:52 5 - 0 HV71, 73. Sebastain Wännström (10. Thörnberg, 26. Brännström), PP1

Skott: 35 - 27 (19-8, 9-11, 7-8)
Utv. minuter: HV71: 2 (1x2), MIK: 10 (5x2)