Jakobssons hattrick fixade segern
Publicerad: 2019-02-16
Slutspel
HV71 Dam vann även den andra kvartsfinalen mot Leksands IF, denna gången med 3-1 efter ett hattrick utav Maja Jakobsson.

Efter onsdagens seger uppe i Leksand så vände kvartsfinalserien för HV71 Dam ner till Jönköping för helgens dubbelmöte i Kinnarps Arena. HV71 tog direkt kommandot i matchen och fick en tidig utdelning när Maja Jakobsson skickade in 1-0 efter drygt sex minuter, men Leksand lyckades dock kvittera strax innan den första akten var över.

Kvällen skulle dock handla om Maja Jakobsson och hennes målskytte, för fyra minuter in i mittperioden höll hon sig framme igen och skickade in ett nytt ledningsmål för HV71, men kvällen var inte över där. För när Leksand jagade en desperat kvittering och i slutet på matchen plockade ut målvakten, så kom även 3-1 i tom bur, från just det, Maja Jakobsson.

Jakobsson har därmed gjort fyra mål och två assit i de två första kvartsfinalerna och varit en stor bidragande faktor till att HV71 på söndagen kan säkra ett avancemang till semifinal.