Uddamålsförlust i Karlstad
Publicerad: 2017-03-04
SHL
HV71 spelade på lördagseftermiddagen den sista bortamatchen i serien för den här säsongen. Färjestad stod för motståndet i en målsnål tillställning där Karlstad-laget vann med 1-0.

Det var en jämn första period i Karlstad. Hemmalaget öppnade starkast men HV71 jobbade sig in i matchen och tog över spelet en bit in i perioden. Båda lagen skapade chanser för ledningsmål men målvakterna Steen och Pettersson-Wentzel höll tätt i en mållös första period.

Färjestad starkast i andra perioden
Hemmalaget tog ledningen med 1-0 i inledningen av den andra perioden. Det var Gustaf Thorell som hittade en lös puck bakom PW och gjorde 1-0 till Färjestad. Hemmalaget hade bud på fler mål i den andra perioden men PW stod för flera svettiga räddningar i mittenakten. Erik Brännström och Adam Almquist hade de bästa målchanserna för HV71 i en period där hemmalaget skapade mest.

– Dom är lite hetare än oss och vinner fler närkamper, sa Adam Almquist till C More efter den andra perioden.

Mållös tredje period
HV71 försökte att få till en kvittering i den tredje perioden och skapade en del chanser men Steen och Färjestad höll undan och vann matchen med uddamålet, 1-0.

Nästa match för HV71 är på tisdag då Luleå Hockey står för motståndet i Kinnarps Arena.

Färjestad BK – HV71 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)