HV71 föll mot effektivt Malmö
Publicerad: 2017-02-16
SHL
HV71 förlorade hemmamatchen mot Malmö med 3-6. Pär Arlbrandt, Mattias Tedenby och Kristofer Berglund blev målskyttar för hemmalaget denna kväll.

Hemmalaget inledde målskyttet tidigt i matchen. Drygt två minuter var spelat när Pär Arlbrandt tog pucken in i anfallszon och med ett slagskott satte 1-0. Målet innebär att Arlbrandt nu gjort sex poäng i de sex senaste matcherna.

Malmö kvitterade tillställningen en bit in i perioden när bortalaget bjöds på ett två mot ett-läge i boxplay. Erik Forsell tog tillvara på chansen och tryckte in kvitteringspucken. HV71 skulle dock gå till pausvila i ledning. Mattias Tedenby tog hand om returen på Filip Sandbergs avslut och lirkade in pucken till 2-1.

– Det är helt okej. Vi spelar bättre än förra matchen och det känns som vi är på väg att hitta tillbaka igen. Det var lite rostigt förra matchen efter ett långt uppehåll kommenterade målskytten Tedenby efter första perioden.

Malmö vände och vann
Bortalaget fortsatte att vara effektiva även i den andra perioden och såg till att vända på steken. Förre HV-spelaren Rhett Rakshani noterades för Malmös kvitteringsmål till 2-2 halvvägs in i perioden. Innan perioden var slut tog Malmö även ledningen. Ilari Filppula avslutade från högerkanten, en puck som letade sig in bakom en skymd Petterson-Wentzel.

– Det är inte bra, den energin vi hade i första perioden försvann helt i den andra. Vi måste tillbaka till spelet vi hade i första perioden, vara noga med passen och få till långa anfall kommenterade en inte allt för nöjd Pär Arlbrandt efter andra perioden.

HV71 fick en bra start på tredje perioden när Kristofer Berglund pangade in 3-3 från sin backplats. Efter det målet var dock det roliga slut för hemmalaget. Malmö utnyttjade sina chanser återigen och med drygt åtta minuter kvar återtog man ledningen när Noah Welch satte 3-4. Robin Alvarez punkterade sen matchen med att sätta 3-5 och 3-6 i slutet av matchen.

Ny match för HV71 är på söndag när man möter Örebro på bortaplan.

HV71 – Malmö Redhawks 3-6 (2-1, 0-2, 1-3)

01:52 1-0 HV71 Pär Arlbrandt (Brithén, Sundh)
08:34 1-1 MIF Erik Forssell (N.Andersson, Tjärnqvist) SH1
14:08 2-1 HV71 Mattias Tedenby (Sandberg, L.Andersson)

30:56 2-2 MIF Rhett Rakhshani (Händemark, Olsson)
37:14 2-3 MIF Ilari Filppula (Benoit, Thuresson) PP1

44:12 3-3 HV71 Kristofer Berglund (Sandberg)
52:34 3-4 MIF Noah Welch (Forssell, Hardt)