Målkalas när HV71 vann mot Göteborg
Publicerad: 2020-09-19
Ett spelsuget HV71 vinner eftermiddagens match mot Göteborg med hela 8-3. Danielle Stone var stekhet i matchen och gjorde hattrick samt dubbla målskyttar i Kennedy Marchment och Sidney Morin.

Under lördagseftermiddagen var det dags för match i Husqvarna Garden när HV71 fick besök från Västkusten oh Göteborg HC. Ett HV71 som kom till matchen med en vinst och en förlust från premiären av SDHL under förra helgen och ett Göteborg som åkte på två förluster.

Full fart direkt, det var planen för HV71 när pucken släpptes i Husqvarna Garden under lördagseftermiddagen. Det skulle visa sig vara en lyckad taktik när de hinner göra fyra mål i öppningsperioden. Danielle Stone öppnar målskyttet när hon sätter 1-0 efter fem minuter i powerplay. Bara minuten ska ett vasst powerplay i HV71 återigen få chansen och Sidney Morin utökar ledningen. Innan perioden är slut har göteborg fått in en reduceringspuck, 2-1, men HV71 replikerar genom Kennedy Marchment och Jenny Antonsson.

Andra perioden ska HV71 fortsatt visa en härlig spelglädje och gör 5-1 redan efter en minut genom Kennedy Marchment. Målskyttarna från första perioden, Sidney Morin och Danielle Stone gör också varsitt mål mellan Göteborgs reduceringsmål och det står 7-2 till hemmalaget inför tredje perioden.

Tredje perioden går sedan ner i tempo, men Danielle Stone är inte nöjd med dagens målproduktion och gör sitt tredje mål för matchen. Wiktoria Sikorska i Göteborg gör med minuterna kvar ett tröstmål och matchen slutar 8-3 till HV71.

HV71 - Göteborg HC 8 - 3 (4-1, 3-1, 1-1)

04:53 1-0 (PP1) HV71 Danielle Stone (Healey, Marchment)
06:18 2-0 (PP1) HV71 Sidney Morin (Marchment, Borgqvist)
11:21 2-1 (EQ) GÖT Esther De Jong (Pettersson)
15:52 3-1 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Löwenihelm, Morin)
16:07 4-1 (EQ) HV71 Jenny Antonsson (Johansson)

21:05 5-1 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Löwenhielm, Stone)
32:10 6-1 (EQ) HV71 Sidney Morin (Löwenhielm, Stone)