Tillbaka på vinnarspåret efter seger mot Björklöven
Publicerad: 2021-12-08
Hockeyallsvenskan
HV71 tog en efterlängtad seger när man på onsdagskvällen besegrade IF Björklöven med 3-0 inför 5106 åskådare i Husqvarna Garden. Pontus Netterberg, Daniel Norbe och Zion Nybeck stod för målproduktionen och Filip Larsson höll nollan.

Det var ett revanschsuget HV71 som åkte ut i Husqvarna Garden på onsdagskvällen. Efter fyra raka förluster var det dags att ta sig an serientrean IF Björklöven från Umeå.

HV71 bjöd på bra fart och fint anfallsspel i den första perioden. 1-0-målet lät inte vänta på sig allt för länge, för efter 5:18 rakade Pontus Netterberg in ledningsmålet efter en retur på Zion Nybecks skott. Hemmalaget fortsatte att stå för det mesta av anfallsspelet och man hade också skottövertaget i perioden, 12-6.

HV71 fick en drömstart på den andra perioden när Daniel Norbe hittade krysset bakom Joona Voutilainen från en snäv vinkel. Björklöven fick några chanser i numerärt överläge, och det var också då som bortalaget var som farligast i perioden. Närmast var Olle Liss med ett stolpskott bakom Filip Larsson. HV71 skapade annars det mesta och bästa i perioden, men 2-0 stod det på tavlan efter två perioder.

I den tredje perioden spelade HV71 ett stabilt försvarsspel. Björklöven försökte, men HV71 höll till stor del Björklöven-spelarna på utsidan och Filip Larsson spelade bra som sista utpost. Västerbottningarna tog ut målvakten med drygt två minuter kvar, men då kunde istället Zion Nybeck, med sin tredje poäng för kvällen, fastställa slutresultatet till 3-0 i tom bur.

HV71 – IF Björklöven 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

05:18 1-0 HV71 Pontus Netterberg (Nybeck, Andrae)

22:17 2-0 HV71 Danie Norbe (Bertov, Nybeck)

57:53 3-0 HV71 Zion Nybeck (Netterberg) ENG

Skott: 37-27 (12-6, 14-9, 11-12)
Utv.min: HV71 7x2, IFB 5x2
Publik: 5 106, Husqvarna Garden