HV71 vände och vann i toppmötet mot Modo
Publicerad: 2021-12-10
Hockeyallsvenskan
HV71 tog en ny seger på fredagskvällen när Modo Hockey besegrades med 4-3 efter övertid. Tyler Vesel, Jesper Kokkonen, Daniel Norbe och Jonathan Davidsson gjorde målen.

Det var mycket kamp och energi i den första perioden mellan HV71 och Modo Hockey. Bortalaget kom ut starkt och satte press i HV-zonen men HV71 fick med sig en utvisning och chansen att flytta upp positionerna i spel fem mot fyra. Och där dröjde det inte länge förrän Tyler Vesel bröt målnollan i protokollet. Vesel fick öppen gata i skottsektorn och pricksköt in ledningsmålet till HV71. Då hade knappt fem minuter spelats av matchen. HV71 jobbade sig in i matchen, och det var därför lite snöpligt att det var Modo som gjorde matchens andra mål. På en kontring kom Marcus Modigs fri med Filip Larsson och Modo-forwarden gjorde inget misstag när han hittade en lucka till höger om Larsson. Modo-glädjen skulle dock inte bli långvarig för bara minuten senare återtog HV71 ledningen när Jesper Kokkonen skickade in en retur till 2-1.

I den andra perioden öppnade HV71 bra men när laget drog på sig en onödig utvisning för sex utespelare på isen kunde Modo istället ta över spelet. Kvitteringen kom i det efterföljande numerära överläget när Pontus Näsén fick öppet mål framför Filip Larsson. Bara minuten senare hade matchen svängt över till Modos fördel när Erik Karlsson på ett friläge satte 3-2 till bortalaget. HV71 jämnade ut spelet andra halvan av perioden, men skärpan i avsluten satt inte riktigt där och resultatet 2-3 stod sig perioden ut.

HV71 stod för en stark tredje period där man drev spelet på ett bra sätt. Kvitteringen kom efter drygt fyra minuter när Daniel Norbe dundrade in 3-3 från högerkanten. Det var HV-backens andra mål denna vecka och det fjärde för säsongen. HV71 låg på för ledningsmål och fick också två gånger om chansen att spela med en spelare mer på isen. Målen uteblev dock och matchen gick till övertid.

Knappt tre minuter in på övertiden tog Jonathan Davidsson tag i saken på egen hand. Först fintade han bort en Modo-försvarare för att sedan skjuta in pucken bakom Tex Williamsson i Modo-kassen. Två poäng säkrades och HV71 behåller därmed serieledningen, en poäng före Modo.

HV71 – Modo 4-3 OT (2-1, 0-2, 1-0, 1-0)