Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Onsdag Ons 4 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Frey inför Linköping och Djurgården

25 oktober 2019 09:33
| SDHL

Några tuffa dagar väntar för HV71 dam som under de närmsta dagarna kommer spela fyra matcher på fem dagar. Läs vad Lucas Frey har att säga om matcherna som kommer och hur han förberett sitt lag.


Några tuffa dagar väntar HV71 som kommer spela fyra matcher på fem dagar. Det börjar idag när derbyrivalen Linköping kommer besök och dagen efter, på lördag, spelar de mot tabelltrean Djurgården. Söndag blir ledig och sen är det match både måndag och tisdag mot Luleå, respektive Modo.

Huvudtränaren Frey är nöjd med sitt lag, ett lag som såhär långt in i SDHL-tabellen inte tappat poäng i någon match.

– Vi gör det helt okej, det finns definitivt steg att ta men det går åt rätt håll. Självklart så är vi nöjda med de poängen vi spelat in, men vi vet också att vi som grupp kan spela bättre, vi har fortfarande inte gjort en match där vi spelat den ishockey som vi vill göra i 60 minuter. Det är svårt att bestämma varför vi inte gjort en komplett match över 60 minuter, saker vi inte varit nöjda med i spelet har förändrats från match till match. Förra helgen var vi exempelvis inte nöjda med vårt försvarsspel, därför har vi lagt en del tid på det under träningarna i veckan.

Några tuffa dagar väntar nu laget där de spelar fyra matcher på fem dagar och det är något tränarteamet har förberett sitt lag på.

– Vi har egentligen bara tagit vid där vi slutade förra helgen, vi var inte nöjda med försvarsspelet och det är något vi fokuserat extra på under veckan. Försvarsspelet kommer vara oerhört viktigt för matcherna som kommer, vi vill börja med att göra det bra där och sen bygga vidare därifrån. Vi har många skickliga offensiva spelare, så anfallsspelet är vi mindre oroliga för. Mentalt har vi pratat mycket om att vara i nuet, bara tänka på nästa byte hela tiden. Inte börja fundera på nästa period eller matcherna måndag eller tisdag, säger Lucas Frey.

Vad kommer bli spelmässigt viktigt mot Linköping och Djurgården?
– Mot Linköping vill vi spela i ett högt tempo, när vi har den farten kan vi tvinga Linköping till spadvändningar i vår fördel. Kan vi också hitta spel bakom deras backar och få lite rulle i anfallszon så tror jag vi kan få matchen åt vårt håll. Sen är det en derbymatch och det kan alltid uppstå lite extra nervositet och man vet inte alltid vad man går upp mot när man möter Linköping. De kan spela väldigt bra ena dagen, och nästa så kan de vara lite sämre.

– Djurgården har ett bra lag med duktiga spelare, och speciellt Jennifer Wakefield som inte behöver mycket för att skapa heta chanser åt sig själv. Det kommer bli viktigt att vi spelar tight mot deras toppspelare och får ner deras tid och yta med pucken.

Läget i laget?
– Sanni Hakala kommer inte spela fredag och lördag, vi får se lite med henne, just nu dag-till-dag. Lina Ljunblom skadade sig under träningen igår och kommer vara borta några veckor med en skada på överkroppen. Anna Amholt är dag-till-dag och förhoppningsvis kan hon vara tillbaka efter helgen. Anna Hanser är också utlånad till Göteborg för att få mycket istid med kvalité.

– Vi kommer under helgen spela med mindre spelare så det kommer bli tufft, men håller vi oss till korta byten och spelar enkelt så ska det inte vara några problem.

Helgens matcher:
Fredag 25 oktober, HV71 - Linköping 19:00, Kinnarps Arena
Lördag 26 oktober, HV71 - Djurgården 16:30, Kinnarps Arena

Följ HV71 dam på sociala medier:
Instagram: hv71dam
Twitter: hv71damlag