Tennissiffror när damerna vann
Publicerad: 2018-12-05
SDHL
HV71 Dam tog sin tredje raka seger när AIK besegrades med 1-6 i Stockholm. Sanni Hakala och Riikka Välilä gjorde två mål var, medan Claudia Kepler och Maja Jakobsson gjorde varsitt.

Onsdagens besök Ulriksdals IP i Stockholm skulle bli en uppvisning i dominans från första nedsläpp av HV71 Dam. Sanni Hakala gav HV ledningen tämligen omgående och Claudia Kepler satte 2-0 efter drygt halva perioden, ett mål som skulle visa sig bli Keplers femte game winning goal för säsongen. För i mittperioden ökade först Riikka Välilä på till 3-0, innan hemmalaget lyckades peta in sitt enda mål för kvällen.

Innan mittakten var över prickade Sanni Hakala in sitt andra för matchen och 4-1 till HV71. I den tredje perioden skulle matchen bara spelas av, men HV:s damer ville mer. Riikka Välilä satte sitt andra mål för kvällen innan Maja Jakobsson, en och en halv minut senare, fastställde slutresultatet till 6-1.