• Huvudsponsorer

Eftersnack med Niklas Hansson efter segern mot Växjö

31 oktober 2015 22:02

HV71 besegrade Växjö Lakers i säsongens andra Smålandsderby med 2-1 efter straffar. Matchhjälte blev tvåmålsskytten Niklas Hansson. ”Grymt kul att vara tillbaka på vinnarspåret”, sa Hansson efter matchen.


Det blev en högintensiv halloweenmatch mellan HV71 och de regerande mästarna Växjö Lakers i ett utsålt Vida Arena. Hemmalaget tog ledningen i den första perioden innan Niklas Hansson skickade in kvitteringen. Hansson blev sedan även matchhjälte när han avgjorde straffläggningen med en egen straffvariant.

- Ja jag har övat lite på den straffen och idag gick den hem, vilket är skönt, sa en glad Niklas Hansson efter matchen.

HV71 hade inte vunnit i Vida Arena sedan den 30 november 2013, men lyckades på lördagen bryta den fyra matcher långa förlustsviten i arenan, men även komma tillbaka på vinnarspåret efter två raka förluster i serien.

- Vi gör en riktigt bra bortamatch idag. Vi spelar smart och disciplinerat och förtjänar segern. Sen är det extra skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen.

Chris Campoli blev tidigare på lördagen avstängd av disciplinnämnden, vilket gjorde att Hansson fick stort förtroende i Smålandsderbyt. Hans drygt 28 minuter var överlägset mest av alla spelare i matchen, något som han dock inte klagar över.

- Det är alltid kul att få förtroende och spela mycket, sen funkade det väldigt bra med Adam ikväll. Vi spelade stabilt och höll de på utsidan och det var skönt att få med sig en seger innan breaket nu.

På tisdag möter HV71 finska Espoo Blues i CHL:s första åttondelsfinal, sedan väntar en dryg veckas speluppehåll innan SHL drar igång igen, något som Hansson tycker ska bli skönt.

- Det har varit ett tufft spelschema nu på slutet, vilket vi visste om redan innan, men det ska bli skönt att få återhämta sig och ta hand om kroppen lite nu.