Tredje raka för J20
Publicerad: 2018-11-24
J20
HV71:s J20 tog tredje raka segern när laget på lördagen besegrade Växjö Lakers på bortais. Max Kardevall gjorde två, Zion Nybeck, Jacob Grönhagen och Max Wennlund gjorde varsitt mål i 5-3-segern.

HV71 och Växjö Lakers möttes i serien så sent som i onsdags och då med HV71 som segrare. På lördagen ville Lakers ta revansch hemma i Växjö Ishall och rivstartade matchen med att sätta 1-0 redan efter drygt fyra minuter. HV vill dock annorlunda och kunde via Zion Nybeck och Max Kardevall vända på steken och se till att laget hade en 2-1-ledning efter 20 minuters spel.

Ledningen skulle bli större efter exakt halva andra perioden, när Jacob Grönhagen skickade in 3-1 i powerplay. Hemmalaget reducerade visserligen till 3-2, men dryga halvminuten efter reduceringen prickade Max Wennlund in 4-2 till HV71 och i den tredje perioden utökades ledningen ännu en gång när Max Kardevall gjorde sitt andra mål för dagen och 5-2 till HV. Men hemmalget hade inte gett upp och ledningen skulle krympas, två gånger om. 5-3 gjordes med fem minuter kvar och 5-4 i matchens sista minut, men HV skulle hålla undan hela vägen och plocka med sig alla tre poäng hem till Jönköping.