Vinst mot Leksand på hemmaplan
Publicerad: 2019-10-20
SDHL
Segertåget rullar vidare för HV71 Dam när de i eftermiddag vann mot Leksand med 6-3. Vinsten idag betyder att HV71 nu tagit poäng i tolv raka matcher. Målskyttar i HV71: Anna Borgqvist (2), Lina Ljungblom (2), Hanna Olsson, och Kaitlyn Tougas.

HV71 förlänger sin poängsvit i SDHL när de idag tog poäng för 12:e matchen i rad. Det har blivit tre-poängare i samtliga matcher förutom en övertidsförlust mot Luleå. I matchen mot Leksand idag bäddar en stark första period för segern.

HV71 ställde samma lag på benen idag som matchen igår mot Brynäs. För ovanlighetens skull gör motståndarlaget första målet när Leksands Ida Karlsson sätter 1-0. Kvitteringen ska dock inte vänta, Anna Borgqvist gör minuten efter 1-1, på pass av unga backen Mira Markström och Danielle Stone. Leksand drar sedan på sig en utvisning som HV71 tar tillvara på och Hanna Olsson stänker dit 2-1 pucken. Dryga två minuter efter ledningsmålet gör Anna Borgqvist sitt andra mål i matchen. I samband med målet byter Leksand målvakt och in kommer istället Julie Flötgren, HV71 kommer dock inte visa någon pardon och gör både 4-1 och 5-1 genom Kaitlyn Tougas, respektive Lina Ljungblom.

HV71 gör en dominant första period och leder matchen med 5-1 inför andra perioden. I andra perioden jämnas spelet ut men HV71:s Lina Ljungblom kommer återigen bli målskytt i matchen när hon sätter 6-1 sju minuter in i perioden. Två minuter senare reducerar Emma Woods till 6-2. Skottstatistiken i andra perioden vinner Leksand med 9-6.

I tredje perioden får Leksand en bra start när de får in en reducering, 6-3, två minuter i perioden genom Nicole Hall. Leksand kommer dock inte närmare och HV71 vinner matchen fullt rättvist.

Nästa match: HV71 - LHC, fredag 25 okt, 19:00 i Kinnarps Arena