HV71 föll tungt i Mora
Publicerad: 2017-10-07
MATCH
Det blev en ny förlust för HV71 när laget mötte Mora IK på lördagseftermiddagen. Slutresultatet skrevs till 5-3 sedan Bill Sweatt, Dylan Reese och Max Wärn gjort HV71:s mål.

HV71 fick en smakstart på matchen. Bill Sweatt inledde målskyttet med sin första fullträff i HV71 redan i tredje minuten. Kort därefter kunde Dylan Reese öka på ledningen för HV71 efter ett nedlägg från offensiv blålinje.

Men Mora kom tillbaka, mycket tack vare ett powerplaymål i mitten av perioden. Med drygt sex minuter kvar kunde hemmalaget också kvittera och 2-2 var pausresultat.

Andra perioden blev ingen rolig historia för HV71. Mora kunde göra sitt andra powerplaymål genom John Persson och fem minuter senare var det dags igen när samme Persson gjorde sitt tredje mål för kvällen.

Det var aldrig riktigt nära någon vändning i tredje perioden. Max Wärn reducerade visserligen i slutskedet av matchen men Mora kunde sedan sätta punkt med 5-3 i tom bur.

0-1 HV71 Bill Sweatt (Ullström, Berglund)
0-2 HV71 Dylan Reese (Brännström, Sweatt)
1-2 MIK Alexander Hilmersson (Persson, Haga) PP1
2-2 MIK John Persson (Kase, Grillfors)

3-2 MIK John Persson (Hartmann, Amnér) PP1
4-2 MIK John Persson (Rowe, Bailey)

4-3 HV71 Max Wärn
5-3 MIK Emil Aronsson (Bejmo, Seigo) ENG