HV-förlust i säsongens andra träningsmatch
Publicerad: 2019-08-15
Träningsmatch
HV71 spelade på torsdagskvällen säsongens andra träningsmatch när Malmö stod för motståndet i Malmö Isstadion. Trots fint målvaktsspel av a-lagsdebuterande Hugo Alnefelt blev det förlust med 1-4. David Gustafsson gjorde HV71:s mål.

Malmö var starkast i den första perioden och det visade sig också i skottstatistiken där hemmalaget sköt 13 skott jämfört med HV71:s fyra. Ledningsmålet dröjde till den 18:e minuten då Marcus Björk gjorde 1-0 efter en tilltrasslad situation framför HV-målvakten Hugo Alnefelt.

HV71 drog på sig många utvisningar i inledningen av den andra perioden. Men istället för 2-0 till hemmalaget kunde David Gustafsson på egen hand kvittera till 1-1 efter 5:54. Gustafsson bröt in framför Malmömålet och tryckte in kvitteringen i spel fyra mot fem. Malmö återtog ledningen en stund senare, också det målet gjordes i spel fyra mot fem. Det var hemmalagets Niklas Arell som lämnades ensam med Hugo Alnefelt och sköt ledningsmålet till Skånelaget.

HV71 kom inte närmare i den tredje perioden utan Malmö kunde istället göra två mål i tom bur och fastställde därmed slutresultatet till 4-1.

Malmö Redhawks - HV71 4–1 (1-0, 1-1, 2-0)
Skott: 33-17 (13–4, 11-6, 9-7)
Utv.min: MIF 4x2, HV71 8x2
Publik: 1 285, Malmö Isstadion