Ny sudden-förlust i SM-finalen
Publicerad: 2017-04-20
slutspel
HV71 förlorade finalmatch 3 mot Brynäs med 4-3 efter förlängning. Målskyttar för hemmalaget blev Kevin Stenlund, Mattias Tedenby och Martin Thörnberg.

HV71 drog tidigt på sig en utvisning. Brynäs var inte sena med att utnyttja spelet med en man mer och satte 1-0 efter att Jacob Blomqvist rakat in pucken bakom Linus Söderström. Söderström som annars stod för en fin period och många gånger räddade ett HV71 som inte fick ordning på sitt spel.

Målrik andra period
Andra perioden skulle bli en målrik tillställning. Efter mycket om och men kom till slut kvitteringen för hemmalaget. Kevin Stenlund krigade in pucken efter retur på Simon Öneruds avslut.

Kort efter kvitteringspucken fick HV71 spela powerplay. Ett powerplay där dessvärre Brynäs återtog ledningen när Jacob Blomqvist höll sig framme igen och både fick gå på avslut och ta hand om sin egen retur som han satte till 1-2. Glädjen i bortalaget blev dock kortvarig för i samma powerplay lyckades Mattias Tedenby stöta in 2-2 vid bortre stolpen, assisterad av Andreas Borgman.

Bortalaget skulle få sista ordet i den andra perioden. Daniel Paille bröt sig in från högerkanten och med en backhand hittade han en lucka hos Söderström.

– De får utdelning på allt dem har och straffar oss hårt på våra egna misstag.
– Det är bara att gasa, och det är en vinst vi ska ha. Det är vår hemmaborg och vi som bestämmer här kommenterade Christoffer Persson den andra perioden.

Brynäs avgjorde i förlängning
Tredje perioden såg länge ut att sluta mållös men då klev lagkaptenen Martin Thörnberg fram och frälste HV71. Thörnberg hämtade fart från mittzon, trampade in i anfallszon och tryckte dit 3-3 i krysset med fem minuter kvar av perioden.

Kort efter kvitteringspucken var hemmalaget en stolpträff från Filip Sandberg att ta ledningen. 3-3 stod sig dock perioden ut och förlängning fick avgöra finalmatch 3.

I förlängningen avgjorde Brynäs och tog hem finalmatch tre. Ny match på lördag i Gävle.

HV71 – Brynäs IF 3-4 OT (0-1, 2-2, 1-0, 0-1)

03:51 0-1 BIF Jacob Blomqvist (Alcén, Ölund) PP1

31:24 1-1 HV71 Kevin Stenlund (Önerud, Reese)
33:32 1-2 Jacob Blomqvist (Alcén) SH1
34:56 2-2 HV71 Mattias Tedenby (Borgman, Sundh)
36:20 2-3 BIF Daniel Paille (Clark, Gunderson)

55:03 3-3 HV71 Martin Thörnberg (Önerud, Borgman)