• Huvudsponsorer

Två nya backar till HV71 Dam

4 juli 2016 19:23

HV71 Dam förstärker på backsidan med Selma Aho från Björklöven och Anne Bartsch från Berlin. "Två spelare som kommer att ta ytterligare steg nästa år", säger Ulf Johansson, tränare i HV71 Dam.


Anne Bartsch ansluter till HV71 från tyska OSC Eisladies Berlin, där hon spelat de fem senaste säsongerna. Den gångna säsongen blev det 8 poäng på 23 matcher (2+6). Anne har gjort matcher i tyska U18- och A-landslaget.

– Jag är mycket tacksam att få möjligheten att spela i HV71 och dessutom i en av de allra bästa ligorna. Även om jag tränade med laget lite under förra säsongen, så känns det väldigt spännande att komma till ett nytt lag, möta nya lagkamrater och bo i en ny stad. Jag ser verkligen fram emot att få komma igång med säsongen, säger Anne Bartsch.

Från Björklöven kommer Selma Aho, som går in andra året på hockeygymnasiet. Selma spelade i division ett norra och kvalet till Riksserien med Björklöven, men hann även med tre matcher med HV71 på vårkanten.

– Anne var med oss på några träningar under ett av landslagsuppehållen under våren, så vi vet att vi får en back som är smart och placeringssäker och som besitter en stor utvecklingspotential. Detsamma gäller Selma som visade många bra sidor de tre matcher hon hoppade in i hetluften med oss. Jag är rätt säker på att både Anne och Selma nu kommer att ta nästa steg, det ska bli kul att följa deras utveckling under säsongen, säger Ulf Johansson, tränare i HV71 Dam.