Storförlust mot Brynäs
Publicerad: 2021-09-17
Det blev en tung kväll för HV71 när de förlorade med 7-0 mot favorittippade Brynäs i Husqvarna Garden. Laget får tar nya tag direkt när de kl 12:00 imorgon möter Leksand.

HV71 gick under fredagskvällen upp mot topptippade Brynäs i Husqvarna Garden. Senast lagen spelade mot varandra var under förra säsongens semifinalserie. Första perioden såg länge ut att gå mållös men med under minuten kvar av perioden gjorde Lara Stalder 1-0 till Brynäs.

I andra perioden var Brynäs-backen Maja Nylén Persson framträdande, med två mål från hennes klubba, kunde hon ge sitt lag en 3-0 ledning i matchen. HV71 försökte få in den så viktiga reduceringspucken men i stället slog Josefin Bouveng in en returpuck i powerplay med 02:03 minuter kvar av perioden.

Det kom att bli en tung kväll för hemmalaget HV71, det sena 4-0 målet av Brynäs i andra perioden satte sina spår och jakten på reducering kom aldrig riktigt igång. Brynäs utökade i stället ledningen och när slutsignalen ljöd hade ytterligare tre mål trillat in. Matchen slutade 7-0 till Brynäs och HV71 får ladda om batterierna direkt för match mot Leksand redan kl 12:00 imorgon.

HV71 - Brynäs Period 1:
19:13 0-1 (EQ) BIF Lara Stalder (Nylén-Persson)
22:39 0-2 (EQ) BIF Maja Nylén-Persson (Gebhard)
34:15 0-3 (EQ) BIF Maja Nylén-Persson (Krizova)
37:57 0-4 (PP1) BIF Josefin Bouveng (Stalder)
50:03 0-5 (EQ) BIF Anna Meixner (Gebhard)
58:25 0-6 (EQ) BIF Hanna Thuvik (Meixner) 59:56 0-7 (EQ) BIF Lara Stalder (Bouveng, Krizova)
Skott: 29–33
Räddningsprocent: HV71: 78,79%, BIF: 100,00%
Utv. minuter: 4–2
PP: HV71: 0,00%, BIF: 50,00%