J20 till SM-final
Publicerad: 2018-04-01
SLUTSPEL
HV71:s J20 är klara för SM-final efter att ha besegrat Luleå med 4-1 i semifinalen. Isac Brännström, Filip Sveningsson, Max Wennlund och David Gustafsson gjorde varsitt mål i segern.

J20-slutspelet avgörs i Nyköping med semifinaler på söndagen och finalen på måndagen. Luleå stod som HV71:s motståndare i semifinalen, där vinnaren skulle få möta redan finalklara Växjö Lakers. HV fick bäst start på matchen när Isac Brännström snärtade in 1-0 redan efter knappa fyra minuter. Minuterna senare fick HV spela i numerärt överläge, men då kontrade Luleå istället in kvitteringen till 1-1. HV skulle dock återta ledningen innan den första akten var över, och det när Filip Sveningsson lirkade in pucken i powerplay.

Mittperioden dominerades av HV71, men förblev mållös, men i den tredje perioden skulle HV få utdelning och stänga ner matchen. Max Wennlund blev snyggt framspelad och rakade in 3-1 på direktskott och när Luleå plockade ut målvakten mot slutet så kunde David Gustafsson avgöra med sitt 4-1-mål i tom kasse. Därmed står det klart att det blir ett Smålandsderby i SM-finalen, som spelas på måndagen.

HV71 - Luleå HF 4 - 1 (2-1, 0-0, 2-0)

03:45 1-0 HV71, 73. Isac Brännström (23. Jönsson), EQ
08:29 1-1 LHF, 23. Joakim Landqvist (24. Edström, 27. Lundkvist), SH1
17:10 2-1 HV71, 21. Filip Sveningsson (92. Holmström), PP1