Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Onsdag Ons 20 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Fredag Fre 27 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan

Hjalmarsson och Fast på besök

13 augusti 2019 14:24
| Junior

I förmiddags var tidigare HV-spelarna Niklas Hjalmarsson och Jesper Fast på besök i Kinnarps Arena och berättade för båda juniortrupperna om sina erfarenheter och upplevelser under sin tid på hockeygymnasiet.


Efter avklarad förmiddagsträning fick juniorerna lyssna till Niklas och Jesper som på ett personligt och öppet sätt delade med sig av sina erfarenheter under framförallt deras tid som junior i HV71. Niklas visade också upp sina tre (!) Stanley Cup-ringar för de unga åhörarna och säkerligen tändes några drömmar hos flertalet av dom.

– Det var Andreas Falk som frågade om jag kunde svänga förbi och prata lite om min tid på hockeygymnasiet. Jag har själv gått HG här och hade en fantastisk tid, så det var ingen tvekan om att ställa upp på det. Bara roligt om jag lyckats påverka nån av grabbarna att göra ett lite bättre val för sin karriär, säger Niklas Hjalmarsson.

– Att komma från Eksjö till HV71 var gigantiskt stort för mig, mitt första riktiga mål i karriären var att komma in på HVs hockeygymnasium och det var något jag jobbade för när jag spelade i Eksjö. Bara att få flytta till Jönköping, från den lilla byn jag är uppväxt i mellan Eksjö och Vetlanda, var hur stort som helst. Kommer ihåg jag var orolig för att ens hitta i stan, vet jag test-åkte bussarna mellan rinken och skolan så jag inte skulle åka fel första dagarna.

– Något jag försökte trycka lite extra på idag är den mentala biten, personligen tror jag det är den största anledningen till att jag är den hockeyspelare jag är idag. Har under min karriär aldrig försökt att leta efter ursäkter eller skylla på något jag själv inte kan påverka. Grunden har alltid varit att jag försökt jobba hårt och ge 110 procent i allt jag tagit mig för och i backspegeln tror jag det kan ha skiljt mig lite under min tid på HG. Är övertygad om att man kan bara komma till en viss nivå på rå talang, sen måste det mentala finnas där samt det hårda och ödmjuka jobbet.

Nu väntar ytterliggare några veckor egenträning innan det är dags att åka över till Arizona för ny NHL-säsong.

– Förra sommaren var ljumskarna nyopererade så jag kunde inte köra fullt ut, men nu har jag haft en frisk off-season och har kunnat köra på bra. Tittar man på laget så har vi fått in en del nytt och jag hoppas och tror att alla spelare i laget känner att vi kan gå för slutspel. Förra säsongen missade vi slutspelet med fyra poäng och med det laget vi hade tycker jag det var en fantastisk prestation. Redan när vi gick in i säsongen hade vi en tunn trupp med en del skador, så denna säsong tror jag vi kan ta ytterligare kliv, avslutar Niklas Hjalmarsson.

Innan Jesper Fast åkte över till New York så gjorde han tre säsonger i HV71s A-lag och säsongen som kommer blir hans sjunde i New York Rangers. Det finns flera likheter mellan Jespers och Niklas ishockeyresa, de började i mindre klubbar, Jesper i Nässjö HC, innan det var dags att börja på hockeygymnasium i HV71, och likt Niklas tror Jesper att det inre drivet är kanske den viktigaste egenskapen för att lyckas.

– Det var inte så längesen jag var i just deras situation så var kul att dela med sig av sina egna erfarenheter och upplevelser. På det stora hela har jag jättegoda minnen från min HG-tid här, har fått vänner för livet och kommer alltid se tillbaka på min tid här som positiv. Under min tid här så tog min karriär fart på riktigt, polletten trillade ner och fick det där drivet till att nå dit jag är idag, säger Jesper Fast.

– Självklart var det tufft ibland, första året är alltid tufft, lämna mamma och pappa och tryggheten på hemmaplan, till att få klara sig själv. Kände väl att hockeyn inte riktigt tog fart direkt heller, utan det tog lite tid att komma in i allt vid sidan av, innan man kunde börja fokusera fullt ut på hockeyn. Nånstans efter mitt första år så bestämde jag mig verkligen för att ge det chansen, tror att jag gjorde jag lite extra jämfört med alla andra, sen pushade man alltid varandra och försökte hitta nån som hade samma driv. Sen är allt en helhet, för att lyckas med hockeyn så måste man sköta kosten och sömnen.

New York Rangers var en bit från slutspelet förra säsongen, men har under sommaren rekryterat några namnkunniga spelare och det kryddat med några spännande draftval så kan det bli en roligare säsong på Manhattan.

– Det kommer bli ett väldigt spännande år och personligen blir det mitt sista år på mitt nuvarande kontrakt. Vi har fått in många nya spännande spelare, det är ett ungt lag och det känns som bra saker kan hända. Jag tror vi kan få ett riktigt bra år och jag hoppas vi kan vara med och hugga om en slutspelsplats, avslutar Jesper Fast.