Hanna Olsson matchhjälte mot Brynäs
Publicerad: 2021-10-15
En jämn match i Gävle vägde tillslut över till HV71:s fördel som i förlängning vann matchen med 4-3. Hanna Olsson blev stor matchhjälte i förlängningsspelet och gav HV71 två nya poäng. Kajsa Armborg, Mira Markström och Sanni Hakala gjorde också mål i HV71.

Ett laddat HV71 kom ut och satte högsta fart från start och en intensiv forecheck med hög press gjorde det svårt för backarna i Brynäs. Åtta minuter in i perioden gjorde Kajsa Armborg första målet i matchen när hon styr in pucken efter ett fint för arbete av Felizia Wikner Zienkiewicz. Brynäs replikerade nästan omgående genom Emma Murén efter ett räknefel av HV-försvaret. Med dryga fem minuter kvar av perioden återtog bortalaget HV71 ledningen när Mira Markström pangade in 2-1.

I andra perioden får HV71 en bra start på perioden när Sanni Hakala utökade ledningen till 3-1 i numerärt överläge. Trots det tidiga målet kom det aggressiva spelet som gästerna visade upp i första perioden av sig och Brynäs tog sig mer och mer in i matchen. Reduceringen kommer också efter 31:24 genom Jaycee Gebhard när HV71 sjönk för lågt i sitt försvarsspel. Med fem minuter kvar av perioden fick Brynäs chansen i powerplay när Ebba Berglund satt utvisad. Ett effektivt Brynäs tog chansen och kvitterade och det var likaläge 3-3 inför sista.

Tredje perioden präglades av kamp, där både lagen kämpade för varje centimeter på isen. Spelet böljade fram och tillbaka men avgörandet uteblev och matchen gick till förlängning. Spelet i förlänging var inte så frejdig som det brukar vara när det vankas 3-3 spel. Men tre minuter in i övertidsperioden blixtrade det till och Hanna Olsson avgjorde matchen med ett distinkt handledsskott i slottet efter ett hårt förarbete av Mira Jungåker.

Nästa match för HV71 är imorgon när laget möter Leksand kl. 19:0.0 i Tegera Arena.