Seger i sista omgången för J20
Publicerad: 2017-12-10
J20
HV71:s J20 vann även den sista omgången utav J20 SuperElit Södra, när Malmö Redhawks besegrades med 4-1 hemma i Kinnarps Arena. Max Wennlund, Karl Smedberg, Filip Sveningsson och Rasmus Gustafsson nätade en gång vardera i segern.

J20 säkrade redan under lördagen avancemanget till SuperElit Top 10 och mötte på söndagen ett Malmö, som inte hade chansen avancera vidare. Men HV71 ville vässa på formen innan fortsättningen och tog ledningen via Max Wennlund i första perioden. Gästerna kvitterade i början på andra, men dryga minuten senare hade Karl Smedberg gett HV ledningen på nytt. I den tredje perioden plockade Malmö ut målvakten för att jaga en kvittering, men då svarade HV med att göra två mål i öppen bur och skriva slutsiffrorna till 4-1.

HV71 - Malmö Redhawks 4 - 1 (1-0, 1-1, 2-0)

07:21 1 - 0 HV71, 17. Max Wennlund (21. Sveningsson), EQ

34:27 1 - 1 MIF, 51. Anton Jellvik (8. Molge, 17. Gabrielson), EQ
35:41 2 - 1 HV71, 91. Karl Smedberg (25. Stjern Svensson, 28. Fransson), EQ

58:31 3 - 1 HV71, 21. Filip Sveningsson, EQ, ENG
59:43 4 - 1 HV71, 13. Rasmus Gustafsson (23. Jönsson), EQ, ENG

Skott: 34 - 29 (11-7, 12-12, 11-10)
Utv. minuter: HV71: 10 (5x2), MIF: 33 (4x2, 1x5, 1x20)