Storseger mot Linköping
Publicerad: 2019-11-20
5-0, 5-0, 7-0. HV71 vinner i ikväll med 7-0 mot Linköping på bortaplan och tog den tredje raka segern mot samma motstånd denna säsongen. Borgqvist (2), Hakala (2), Marchment, Löwenhielm och Olsson gjorde målen i HV71.

HV71 tog ikväll den tredje raka segern mot Linköping denna säsong i SDHL när de bortavann med 7-0. Sanni Hakala sätter tonen efter sex minuter in i första perioden när hon gör sitt 12:e mål för säsongen efter pass av den finländske landslagskollegan Rosa Lindstedt. Bara sekunder senare följer Anna Borgqvist upp med att göra mål och bortalaget leder matchen med 2-0. Borgqvist är dock inte nöjd, med 12 minuter spelad av första perioden gör hon också 3-0 efter pass av backtalangen Mira Markström.

Ett dominant HV71 kommer dock inte ge hemmalaget någon luft då redan dryga minuten in i andra perioden gör 4-0 efter mål i numerärt underläge av Hanna Olsson. HV71 får chansen i powerplay minuterna senare men då är Linköpings målvakt Lisa Nordlöf säker mellan stolparna. Efter åtta minuter av andra perioden kommer målklockan ringa igen då den tidigare Linköpingsspelaren och nu poängligaledare i HV71, Kennedy Marchment gör sitt 17:onde mål för säsongen. Innan perioden är slut gör Michelle Löwenhielm 6-0 till HV71 i powerplay efter pass av Hanna Olsson.

Inför tredje perioden leder HV71 matchen med 6-0, det kommer bli ytterligare ett mål i matchen då Sanni Hakala gör sitt andra mål i matchen två minuter in i slutperioden. HV71 vinner matchen med 7-0 och vinner också skottstatistiken stort med 59-16.