Jesper, Patrik och Anton stannar två år i HV71

6 februari 2013 14:44

HV71 förlänger kontrakten med backen Jesper Williamsson och forwards Patrik Carlsson och Anton Bengtsson. Samtliga tre har skrivit på för ytterligare två säsonger i HV71.


– En gemensam nämnare är unga och hungriga killar. Det känns jättebra att förlänga med dessa framtidsmän, säger sportchef Fredrik Stillman.

Jesper Williamsson
22-årige backen Jesper Williamsson är inne på sin femte säsong i HV71. Williamsson har Nässjö HC som moderklubb och kom till HV71 som junior. Säsongerna 10/11 och 11/12 spelade han stora delar i allsvenska IF Troja-Ljungby där han gjort totalt 109 matcher och 31 poäng. I Elitserien har det blivit 44 matcher med HV71 hittills.

– Jesper har haft en något längre resa och blommat ut ordentligt i år. En kanonkille som spelar med stort hjärta och ger allt i alla situationer, säger Stillman om Williamsson.

Patrik Carlsson
Forwarden Patrik Carlsson, 25 år, gör sin andra säsong i HV71. Han värvades inför säsongen 11/12 från Södertälje SK och gjorde under sin första säsong fem poäng på 54 matcher (inkl. slutspel). Hittills i år har han nästan femdubblat poängskörden. På 44 matcher har Patrik svarat för 14 mål och 9 assists.

– Patrik är en fantastiskt teknisk spelare som är bra på små ytor och har ett bra skott, säger Stillman om Carlsson.

Anton Berngtsson
Även Anton Bengtsson, 19 år, är hockeyfostrad i Nässjö HC. Inför 11/12 kom han till HV71:s juniorlag där han gjorde 27 poäng på 45 matcher förra säsongen. I år fick han chansen i Elitserien och tackade för möjligheten genom att göra sitt första elitseriemål i sin första match (mot Frölunda i Scandinavium den 15/10). Därefter har det blivit ytterligare 31 matcher och totalt fem poäng.

– Anton har gjort en enastående resa från säsongsstart. Han fick chansen på några försäsongsmatcher och fullt ut sedan oktober. Efter det har han varit bofast i a-laget. Personligen tycker jag den här typen av genombrott är väldigt roliga att se, säger Stillman om Bengtsson.