Seroiszková efter första träningspasset med HV71
Publicerad: 2022-11-17
På torsdagen anlände Klára Seroiszková till Jönköping och efter tre timmar i sin nya hemstad var det dags för första träningspasset med det nya lag.

För tio dagar sedan värvades Klára Seroiszková till HV71 från Göteborg HC, som drog sig ur SDHL på grund av ekonomiska problem. Idag anlände hon till sin nya hemstad och hann endast lämna väskan i sin nya lägenhet innan hon åkte till arenan för att göra sitt första träningspass med det nya laget.

– Jag är väldigt spännd på att vara här. Det är en stor organisation med bra förutsättningar och allt runtomkring känns professionellt, så detta är en nystart för mig. Jag kan tyvärr inte så mycket om HV71, utan det är ett blankt papper mig, så det gäller att lära känna laget och staden nu, säger Klará.

Hur har säsongen varit hittills för dig?
– Personligen har säsongen varit helt okej, men för laget gick det tyvär inte jättebra. Det fanns många saker hade kunnat göras bättre, men vi tog ett par poäng så vi får väll vara nöjda med det. Sedan så blev det ett tråkigt slut, men var ju inget vi spelare kunde påverka, utan det var bara sätta igång och leta efter nytt lag för att få spela hockey.

Efter dagens intensiva träningspass väntar nu två dagars ledighet för Klára och de övriga i damlaget, innan det är dags att förbereda sig för nästa veckas matcher. Först ut är en bortamatch mot Djurgården och Seroiszková hoppas kunna bidra direkt.

– Jag är en starkt back som gillar att följa med upp i anfallet. Sen har jag spelat med killar hela mitt liv, så jag gillar det fysiska spelet och att trycka till lite extra vid sargerna. Jag hoppas att jag kan bidra med både fysiken och offensiven nu när vi börjar spela matcher igen.

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners