HV71 besegrade Smålandsrivalen
Publicerad: 2022-08-25
MATCH
HV71 följer upp tisdagens starka seger på hemmaplan med ytterligare en stabil insats och vinst hemma i Husqvarna Garden. Oskarshamn besegrades med 3-1 där Joonas Nättinen, Tyler Vesel och Andy Miele gjorde HV:s mål.

Redan från första nedsläpp var HV71 det bättre laget i torsdagens träningsmatch mot den Småländska rivalen Oskarshamn. HV ägde mycket puck och styrde spelet till stora delar, vilket resulterade i att gästerna drog på sig flera utvisningar. Någon utdelning blev det dock inte i powerplay denna afton, utan HV:s första mål kom i spel fem mot fem, efter att Joonas Nättinen höll sig framme på en retur.

Efter en mållös mittperiod, där HV återigen var det spelförande laget, så kvitterade Oskarshamn i numerärt överläge med knappt åtta minuter kvar av den tredje perioden. Det tog dock endast 14 sekunder innan ledningen åter var HV:s när Tyler Vesel styrde in 2-1. Gästerna försökte jaga ytterligare mål och plockade även ut målvakten på slutet, men istället för en kvittering så kunde Andy Miele sätta dit slutresultatet till 3-1 i tom kasse.

HV71 - IK Oskarshamn 3 - 1 (1-0, 0-0, 2-1)

16:03 1 - 0 Joonas Nättinen (Bengtsson, Martinsson), EQ