Tredje raka för J20
Publicerad: 2017-09-17
J20
HV71 J20 tog på söndagen sin tredje raka seger, på lika många matcher, när Karlskrona HK besegrades med 2-3 i ABB Arena Karlskrona. HV71 fick en drömstart på matchen när Lukas Johansson gav laget ledningen med 1-0 redan efter en dryg minut. Alexander Holmberg utökade ledningen tidigt i mittperioden innan Karlskrona reducerade i densamma. 52 sekunder in i tredje akten stänkte Anton Heikkinen in 3-1 till HV, ett mål som skulle bli matchvinnande eftersom Karlskrona reducerade ytterligare en gång innan matchen var slut.

Matchreferat från Max Bohlin, assisterande tränare Hv71 J20

I första perioden inleder Karlskrona klart hetast och vi är inte riktigt förberedda på deras hårda forecheck. Det leder till att vi får problem med passningsspelet i våra utgångar från egen zon. Vi tar dock ledningen redan efter 01:32 där Lukas Johansson på en spelvändning skjuter ett bra skott som letar sig in i mål. Karlskrona är spelmässigt något bättre i den första perioden även om vi skapar en del målchanser.

Andra perioden rycker vi upp oss spelmässigt där vi flyttar pucken mycket bättre blad till blad. Vi tar över matchbilden och gör tidigt 0-2 på ett direktskott av Alexander Holmberg på en fin passning av David Gustafsson. Karlskrona är fortsatt heta och reducerar till 1-2 i slutet av perioden. En spelmässigt jämn period där vi var lite bättre.

Tredje perioden inleds med att Anton Heikkinen bryter sig in på mål och gör 1-3. Efter det drar vi på oss två utvisningar och visar prov på ett bra spel i numerärt underläge. Med drygt två minuter kvar får motståndarna ytterligare ett powerplay där vi inte orkar stå emot och de reducerar till 2-3. Karlskrona tar i slutet ut målvakten och försöker etablera tryck. Vi står dock emot bra och vår målvakt Victor Östman gör en mycket bra prestation matchen igenom.

Sammanfattningsvis möter vi ett starkt Karlskrona som visar att de kommer att vara med och utmana ordentligt i år. Vi är nöjda med att vi kan ta över matchbilden efter första perioden och avsluta på ett bra sätt.

Karlskrona HK - HV71 2 - 3 (0-1, 1-1, 1-1)

01:32 0 - 1 Lukas Johansson (Holmberg, Lilliecreutz), EQ

25:12 0 - 2 Alexander Holmberg (Gustafsson), EQ
37:55 1 - 2 Didrik Henbrant (Altberg, Karlsson), EQ

40:52 1 - 3 Anton Heikkinen (Stjern Svensson), EQ
57:52 2 - 3 Martin Fransson (Lindberg, Altberg), PP1

Skott: 34 - 22 (9-7, 13-8, 12-7)
Utv. minuter: KHK: 4 (2x2), HV71: 10 (5x2)