• Huvudsponsorer

Söndag Sön 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Fredag Fre 26 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Idag 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Onsdag Ons 21 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Söndag Sön 25 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Söndag Sön 2 December Dec
Onsdag Ons 5 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec

HV71 samarbetar med klubbar i regionen

9 november 2018 10:03
UNGDOM

För tre år sedan dök tanken upp för första gången. Hur kan HV71, en klubb med mycket resurser och kunskap, hjälpa till att utveckla svensk hockey i allmänhet och regionens hockey i synnerhet? Nu, tre år senare, har HV71 startat ett samarbete med nio olika klubbar i regionen, för att hjälpa till med utvecklingen.


– Regionens lag är ett sätt för HV71 att hjälpa mindre föreningar att utvecklas. Vi vet att det finns en hel del små ideella föreningar i vår region, som har en brist på ledare och kanske kunskap. Där finns det en efterfrågan på kunskapsfrågan, vilket vi såklart vill hjälpa till med, säger HV71:s general manager, Peter Ekelund.

Först och främst handlar det om att HV71 ska delge sina kunskaper till föreningarna och lyfta frågor som de tycker är viktiga, men föreningarna får även komma med önskemål på områden som varje enskild klubb vill utveckla.

– Vi har bland annat haft temakväll med en förening, där vi lyfter områden som vi tycker är viktiga. Det kan vara allt från målvaktsträning och skills, till fysträning och ledarskap, men det är mycket upp till varje förening att välja vilka områden som är viktigast.

Dessutom har HV71 sin Coach Academy, där varje förening får välja ut ett antal ledare som kommer och besöker HV71 och får ta del av kunskaperna på plats, och så erbjuder HV71 föreningens ungdomar att få spela uppvisningsmatcher i periodpauserna under SHL-matcherna.

Deltagandet är helt valfritt, men HV71 hoppas att så många som möjligt ser chansen att utveckla sin förening och ger sina ungdomar chansen till en bra och kvalitativ hockeyutbildning, vilket gör att ungdomarna stannar längre i sina moderklubbar.

– Vi vill gärna se spelarna i deras föreningar så länge som möjligt och ge de chansen att utvecklas på hemmaplan. Men det är klart att vi gärna vill locka duktiga och utvecklade spelare i framtiden. Så när nästa Jesper Fast spelar i HV71, så väcker det ett större intresse och lockar fler sponsorer till Nässjö HC, avslutar Ekelund.