J20 förlorade i sista omgången
Publicerad: 2018-03-11
J20
HV71:s J20 förlorade den sista omgången utav J20 SuperElit Top 10 mot Linköpings HC med 4-3 efter förlängning. Erik Lilliecreutz, Edwin Johansson och Rasmus Gustafsson gjorde HV:s mål.

HV71 fick en bra start på matchen när Erik Lilliecretuz gav laget ledningen drygt fem minuter in i den första perioden. Hemmalaget Linköping vände dock på steken innan perioden var över, men steken skulle vändas även i den andra akten. Edwin Johansson kvitterade till 2-2 efter knappt tre minuter och Rasmus Gustafsson gav HV ledningen knappt tre minuter senare. HV såg ut att kunna hålla ledningen matchen ut, men med mindre än en minut kvar av ordinarie tid så kvitterade Linköping till 3-3. Den efterföljande förlängningen med inte mer än en dryg minut gammal innan hemmalaget satte avgörande 4-3 och plockade extrapoängen. HV71 slutar därmed sexa i tabellen och får välja slutspelsmotståndare som sjätte lag.

Linköpings HC - HV71 4 - 3 (2-1, 0-2, 1-0, 1-0)

Period 1:
05:08 0 - 1 HV71, 11. Erik Lilliecreutz (23. Jönsson, 73. Brännström), EQ
10:40 1 - 1 LHC, 3. William Worge Kreü (21. Rodensjö, 63. Eklöf), EQ
18:30 2 - 1 LHC, 38. Johan Södergren (25. Pasic, 63. Eklöf), PP1

Period 2:
32:57 2 - 2 HV71, 3. Edwin Johansson (18. Johansson, 25. Stjern Svensson), EQ
35:54 2 - 3 HV71, 13. Rasmus Gustafsson (25. Stjern Svensson, 18. Johansson), EQ