• Huvudsponsorer

Eftersnack med Kevin Stenlund

20 april 2017 23:13
SLUTSPEL

HV71 förlorade den tredje SM-finalen mot Brynäs IF hemma i Kinnarps Arena, och återigen kom förlusten efter förlängning. ”Det är surt när det är så nära”, säger Kevin Stenlund efter matchen.


HV71 var ute efter en revansch för övertidsförlusten i Gävle i den andra SM-finalen för två dagar sedan, men istället var det gästerna som tog ledningen efter knappt fyra minuters spel i den första perioden. En ändring i formationerna, där bland annat Kevin Stenlund flyttades upp till förstalinan, gjorde att HV fick fart på sitt spel och i den andra perioden så kom kvitteringen till 1-1 genom just Kevin Stenlund.

— Det är alltid skönt att kunna bidra till laget. Sen gör Simon och Martin ett jättebra jobb i kedjan och gör det enkelt för mig att komma in och göra en bra match, säger Stenlund efter matchen.

Mittperioden blev svängig och målen haglade in och när 40 minuter var spelade så hade Brynäs en 3-2-ledning med sig in till vilan. HV71 fortsatte att jaga ytterligare en kvittering i den tredje perioden och tillslut satt den också, när Martin Thörnberg borrade upp pucken i krysset och tog matchen till förlängning. Väl där tog det knappt sju minuter innan Tomas Zaborsky avgjorde till gästernas favör.

— Det är surt när det är så nära. Vi ligger på hela tiden och är bättre än de ikväll, så det gör förlusten ännu tuffare än senast. Men vi släpper in lite enkla mål och är inte beredda på deras snabba kontringar, även om vi vet att de sticker.

Förlusten innebär att Brynäs nu går upp i en 2-1-ledningen i matchserien, när det vänder upp till Gävle igen för match fyra på lördag. En seger för HV71 är ett måste, om Gävlelaget inte ska skaffa sig en matchboll i finalserien.

— Ska vi vinna på lördag så får vi inte uppträda som vi gjorde förra gången i Gävle. Vi måste spela vårt spel och inte släppa in mål direkt, som vi ju gjort de två senaste matcherna, utan vi måste vara med bättre från start, avslutar Stenlund.