Damerna förlorade returen mot Leksand
Publicerad: 2022-11-26
MATCH
Det blev tyvärr förlust för damerna i returen mot Leksands IF på lördagen. Gästerna vann tillslut med 2-4, där Sanni Hakala och Kajsa Armborg gjorde HV:s mål.

Efter fredagens seger jagade damerna sin andra raka seger mot Leksands IF. Men efter att ha nollat gästerna på fredagen så skulle Leksand spräcka nollan i den första perioden. Ledningen utökades tidigt i den andra perioden innan Sanni Hakala lyckades peta in en reducering i powerplay.

Kajsa Armborg kvitterade sedan matchen till 2-2 innan mittperioden var över och HV jagade sedan en ledningspuck i den sista perioden, men istället var det Leksand som skulle avgöra sent. Med fem minuter kvar kom 2-3 och när HV chansade med att plocka ut målvakten kom även 2-4 i tom bur och gästerna lyckades ta revansch för fredagen fölust.

HV71 - Leksands IF 2 - 4 (0-1, 2-1, 0-2)

10:09 0 - 1 Anna Elizabeth Purschke (Fazokas), EQ

22:39 0 - 2 Victoria Klimek (ingen assist), EQ
29:17 1 - 2 Sanni Hakala (Markström, Keisala), PP1
35:02 2 - 2 Kajsa Armborg (Hakala), SH1

55:00 2 - 3 Ida Karlsson (Karpf, Thiessen), EQ
58:44 2 - 4 Ida Karlsson (ingen assist), EQ, ENG

Skott: 18 - 30 (4-12, 8-8, 6-10)