Ljungh bakom säsongens första seger
Publicerad: 2018-08-16
Träningsmatch
HV71 vann säsongens första träningsmatch mot Frölunda Indians. Markus Ljungh satte två kassar och Anton Bengtsson en i HV:s 3-2-seger.

Inledningen av matchen blev precis som den brukar vara när HV71 och Frölunda möts, nämligen med hög intensitet och bra fart, men det märktes även att det var ett par månader sedan lagen spelade match och vi fick se många puckstuds över klubborna.

HV visade dock att man snabbt har fått ihop ett bra spel och fick bra utdelning i den första perioden. Ett av nyförvärven, Markus Ljungh satte 1-0 efter snyggt klapp-klapp-spel och en läcker framspelning av ett annat nyförvärv, Markus Lauridsen. Minuterna senare höll sig Ljungh åter framme och snärtade in 2-0 på en lös puck framför mål, och innan första akten var över hade Anton Bengtsson utökat till 3-0 efter ett intensivt tryck i Frölundazonen.

HV drog på sig två utvisningar i den första perioden och fortsatte att dra på sig utvisningar i mittakten, vilket gav Frölunda chansen att växa in i matchen. Hemmalaget fick även utdelning tillslut och reducerade till 3-1. Efter ytterligare ett par utvisningar i den tredje perioden så reducerade Frölunda ännu en gång, men HV kunde dock hålla ut en offensiv i slutet och vinna säsongens första träningsmatch med 3-2.

Frölunda HC - HV71 2 - 3 (0-3, 1-0, 1-0)

09:17 0 - 1 HV71 16. Markus Ljungh (3. Lauridsen, 12. Thuresson), EQ
11:52 0 - 2 HV71 16. Markus Ljungh (8. Andersson), EQ
18:33 0 - 3 HV71 28. Anton Bengtsson (23. Figren, 6. Persson), EQ

28:18 1 - 3 FHC 12. Max Friberg, EQ

53.38 2 - 3 FHC 20. Joel Lundqvist (81. Lash), PP1