Seger mot Leksand
Publicerad: 2021-09-18
Det blev en målrik eftermiddag i Husqvarna Garden när HV71 besegrade Leksand med 6-3. En skön seger för hemmalaget som fick revansch från gårdagens förlust mot Brynäs. Wikner-Zienkiewicz (2), Markström, Bujold, Armborg och Johansson gjorde målen i HV71.

Det var ett revanschsuget HV71 som ville ta revansch från 0-7 förlusten mot Brynäs dagen innan. Hemmalaget började matchen aggressivt och tryckte tillbaka Leksand och Jule Flötgren i Leksands mål fick bekänna färg. Sakteliga spelade Leksand upp sig och spelet böljade fram och tillbaka med flera kvalificerade målchanser. Med tre minuter kvar av perioden fick Leksand ett längre byte i anfallszon och efter en hård kamp framför mål, tryckte Tereza Vanisova in pucken.

I andra perioden fick HV71 en bra start, Felizia Wikner-Zienkiewicz kvitterade matchen bara 1:30 in i perioden och det var likaläge på resultattavlan. Strax efter målet fick hemmalaget en bra chans att ta ledningen i matchen när Leksand åkte på en dubbelutvisning, dock så fick inte HV71 alls till sitt powerplay och Leksand kunde relativt enkelt stänga ner HV71:s försök. Ledningsmålet kom i stället i den andra powerplaychansen några minuter senare och då var det Mira Markström som var sist på pucken - återigen efter en hård kamp nära målet. Efter ledningsmålet fortsatte Leksand att ta utvisningar men lyckas hålla undan HV71 från fler mål. Utvsingarna kom ändå att bli kostsamma, efter att Leksand städat av två numerära underlägen var det trötta Leksand spelare på isen. HV71 visade ingen nåd och innan perioden var slut hade hemmalget gjort tre mål genom Sarah Bujold, Kajsa Armborg och Felizia Wikner-Zienkiewicz.

Med 5-1 inför sista trodde nog många att matchen skulle avta i energi. Men så var inte fallet, efter mindre än fyra minuter hade det signalerats för tre mål. Leksand var först ut genom Agnez Stans och minuten efter var HV71:s Thea Johansson sist på pucken efter snyggt samspel med Danielle Stone. Tereza Vanisova avslutade sedan den inledande målkavalkaden med att göra sitt andra mål i matchen. Målfesten var sedan över och matchen slutade 6-3 till HV71.

HV71 - Leksand 6 - 3 (0-1, 5-0, 1-2)
16:48 0-1 (EQ) LIF Tereza Vanisova (Hirschy)

21:31 1-1 (EQ) HV71 Felizia Wikner-Zienkiewicz (Jungåker, Berglund)
28:00 2-1 (PP1) HV71 Mira Markström (Stone, Armborg)
33:35 3-1 (EQ) HV71 Sarah Bujold (Wikner-Zienkiewicz, Jensen)
35:31 4-1 (EQ) HV71 Kajsa. Armborg (Stone, Johansson)
37:42 5-1 (EQ) HV71 Felizia Wikner-Zienkiewicz (Svensson, Andersson)

40:40 5-2 (EQ) LIF Agnez Svensson (Staenz, Sköld)
41:55 6-2 (EQ) HV71 Thea Johansson (Stone)
43:44 6-3 (EQ) LIF Tereza Vanisova (Bukolska)