Skön seger för damerna
Publicerad: 2017-10-28
HV71:s damer tog en skön seger på lördagen, efter förra veckans fyra raka förluster, när Brynäs IF besegrades med 4-2 hemma i Kinnarps Arena. HV:s mål gjordes utav Fanny Rask, Riikka Välilä, Isabell Palm och Maja Jakobsson.

HV71 fick en välidgt bra start på matchen när Fanny Rask efter drygt två minuter gav hemmalaget ledningen med 1-0 och Riika Välilä drygt två minuter senare ökade på till 2-0. I mittperioden ökade Isabell Palm på till 3-0 och tidigt i den tredje kom även 4-0 genom Maja Jakobsson. Gästande Brynäs reduverade två gånger om mot slutet av matchen, men HV höll undan och tog en skön seger med 4-2.

HV71 - Brynäs IF 4 - 2 (2-0, 1-0, 1-2)

02:13 1 - 0 HV71, 49. Fanny Rask (21. Palm), EQ 04:49 2 - 0 HV71, 13. Riikka Välilä (23. Hakala, 27. Johansson), EQ

31:25 3 - 0 HV71, 21. Isabell Palm, EQ

41:13 4 - 0 HV71, 95. Maja Jakobsson (7. Johansson), EQ
53:38 4 - 1 BIF, 9. Helen Puputti (19. Jouanny), EQ
56:02 4 - 2 BIF, 8. Erica Udén Johansson (19. Jouanny, 33. Bäcklin), SH1

Skott: 28 - 34 (7-8, 12-11, 9-15)
Utv. minuter: HV71: 6 (3x2), BIF: 4 (2x2)
Domare: André Hiljanen
Linjemän: Julia Johansson, Nicklas Elmerstig