HV71 förlorade den fjärde kvarten
Publicerad: 2019-03-28
Slutspel
HV71 förlorade den fjärde kvartsfinalen mot Färjestad med 1-3, vilket betyder att matchserien är kvitterad till 2-2. Anton Bengtsson gjorde HV:s enda mål i torsdagens förlust.

Kvartsfinalserien mellan HV71 - Färjestad har hittills bara slutat med bortasegrar, något som HV ville ändra på inför ett knallgult och kokande Kinnarps Arena, när slutspelsserien på torsdagen vände tillbaka till Jönköping. HV kom också ut med en hiskelig fart och öste över gästerna och var så nära som ett stolpskott ifrån att ta ledningen i början på perioden. Utdelningen skulle dock komma strax innan den första periodpausen när Anton Bengtsson fick ett friläge och snärtade in 1-0 i krysset.

Men likt de tre första matcherna, så skulle även ikväll gästerna vända hemmalagets 1-0-ledning, vilket Färjestad lyckades göra i mittperioden när Linus Johansson först vispade in kvitteringen liggandes framför mål och Jesse Virtanen sedan gav Värmlänningarna ledningen efter en tekning i slutet av perioden.

HV försökte jaga kvittering i den tredje perioden och skapade också ett par vassa lägen i inledningen, men när Jonas Gunnarsson plockades ut för att ge HV ett numerärt övertag så spikade Färjestad igen matchen genom att sätta 1-3 i tom kasse och kvittera kvartsfinalserien till 2-2.