Förlust i seriepremiären
Publicerad: 2020-09-12
Under eftermiddagen var det repris av den avbrutna finalserien från förra säsongen då HV71 och Luleå spelade seriepremiär i Husqvarna Garden. Luleå var det starkare laget denna eftermiddag och vann matchen med 4-0.

Finalmatch 1 under förra säsongens finalserie var senaste gången lagen gick upp mot varandra. Där drog HV71 det längsta strået och vann med 3-2. I eftermiddag var det återigen dags för match men denna gång med ny säsong och förutsättningar.

Första perioden öppnade i ett rasande tempo där spelet böljade fram och tillbaka. Efter 15 minuter in i perioden öppnar Emma Nordin målskyttet när hon skjuter 0-1 bakom Alba Gonzalo i HV-målet.

I andra perioden är Luleå det bättre laget och får också målmässig utdelning med två mål genom Nicoline Jensen och Jenni Hiirikoski.

Tredje perioden orkar inte riktigt HV71 och Ebba Berglund i Luleå gör också 4-0 i mittdelen av perioden, det blir också senare slutresultatet i matchen.

HV71 - Luleå Hockey 0-4 (0–1, 0–2, 0–1)
15:06 0-1 (EQ) LHF Emma Nordin (Cava, Hiirikoski)

23:56 0-2 (EQ) LHF Nicoline Jensen (Persson)

33:05 0-3 (EQ) LHF Jenni Hiirikoski (Nordin)
41:04 0-4 (EQ) LHF Ebba Berglund (Osawa)

Skott: 19-30