• Huvudsponsorer

Eftersnack med David Ullström

18 mars 2017 18:44
SHL

Det blev sen härlig HV-seger i den första kvartsfinalen hemma i ett kokande Kinnarps Arena. Avgörandet kom sent i den tredje perioden när David Ullström först gjorde mål och sedan spelade fram Simon Önerud till slutresultatet 3-1. ”Simon gillar att göra mål så det var lika bra att passa”, säger Ullström efter matchen.


Det blev dock en chocköppning i kvartsfinalen när en felstuds hamnade framför fötterna på en Färjestadsspelare, som kunde raka in 0-1 i ett mer eller mindre öppet mål. Men HV reste sig snabbt och jobbade sig in i matchen och kunde strax innan första periodpausen kvittera till 1-1 genom Filip Sandberg.

— Det är precis detta vi har jobbat med mycket hela tiden. Att stanna upp och fortsätta spela samma spel och inte sväva iväg och bli oroliga och tänka för mycket, även när vi hamnar i underläge. Sen jobbar vi lite maskinaktigt och maler byte efter byte och tuggar oss in i matchen med en bra två mot ettaa med en fin avslutning, säger David Ullström.

I den andra perioden hade HV ett par vassa chanser att ta ledningen, men Lars Haugen stod i vägen då. Men HV tuggade vidare och tillslut kunde Haugen inte stå emot längre, när Ullström sent i den tredje perioden på något vis lyckades lirka in 2-1 intill målvaktens vänstra stolpe. Färjestad chansade med att plocka ut Haugen för att jaga en kvittering, men då snappade målskytten Ullström upp pucken i mittzon och såg ut att gå för sitt andra mål för kvällen, men passade istället Simon Önerud, som rakade in spiken i kistan med 3-1.

— Jag fick pucken av Pilut och försöker ta den till målet. När jag får iväg skottet går jag för att slå på min egen retur, men det blir aldrig någon retur utan den går in istället, så det var ju skönt. Sen är Simon en bra avslutare så det är bra att passa honom ibland. Han gillar ju att göra mål, så det var lika bra att passa denna gången, skrattar Ullström.

Lördagens seger över Färjestads BK innebär att HV71 nu har tagit ledningen med 1-0 i matcher i kvartsfinalserien, när det vänder upp till Karlstad för match två på måndag.

— Det är skönt att vinna såklart, man vill ju alltid börja med en vinst hemma och få de i gungning. Det är tight och jämt där ute och det är kul att se att vi håller oss till spelplanen hela tiden och inte släpper på någonting. Vi sa det innan, att vi ändrar inget för att det är slutspel, utan vi håller oss till vår gameplan som vi har haft hela säsongen. Så nu tar vi med oss detta och går vidare.