Publikinformation inför hemmapremiären mot Rögle
Publicerad: 2020-09-21
INFORMATION
Lördagen den 26 september spelar HV71 hemmapremiär i Husqvarna Garden mot Rögle BK. I dagsläget är det en kraftig publikbegränsning och klubbdirektören Agne Bengtsson förklarar hur föreningen tänker angående de 50 platserna som finns att tillgå.

Under försäsongen har HV71 valt att spela helt utan publik i Husqvarna Garden. När nu serien startar och HV71 spelar hemmapremiär mot Rögle BK kommer vi anpassa oss till de direktiv som myndigheterna angivet – idag 50 personer utöver spelare och funktionärer.

– Vi vill att några ska ha chansen att se HV71 spela live och kommer att ta in 50 personer. Av dessa 50 personer kommer en del av biljetterna gå till våra största partners, en del till säsongskortsinnehavare och en del till North Bank Supporters. Alla tre grupper är oerhört viktiga för oss och även om det blir få biljetter så måste vi göra vad vi kan.

HV71 har gjort en gedigen plan för att anpassa arenan på ett säkert sätt för de som besöker Husqvarna Garden.

– Vi har en noga utarbetad plan utifrån olika publikscenarier. Nu är det 50 personer som gäller och då anpassar vi arenan till det. Den som kommer och besöker oss ska känna sig trygg. Vi tittar också på en liknande lösning till våra matcher i SDHL, men är inte riktigt i hamn där ännu.

Klubben kommer via mail informera de som får erbjudandet att komma till de olika matcherna.

– Vi gör genom SHL och Ishockeyförbundet allt vi kan för att så fort som möjligt kunna höja publiksiffran till en betydligt högre nivå utan att tumma på smittskydds-säkerheten för besökarna, avslutar Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71.

Kommunikationschef Johan Freijd