HV-seger även i den andra kvarten
Publicerad: 2017-03-20
SHL
HV71 vann även den andra kvartsfinalen mot Färjestads BK med 3-1, borta i Löfbergs Arena. Martin Thörnberg stod för två av målen och Ted Brithén gjorde det matchvinnande målet i mittperioden. HV71 har därmed tagit en 2-0-ledning i matcher mot värmlänningarna.

HV71 startade den andra kvartsfinalen piggast och skapade oreda i Färjestads zon från första nedsläpp, dock utan att lyckas spräcka Stefan Steens nolla. Drygt fem minuter in i perioden råkade David Ullström ut för en otäck situation, när han föll in i sargen i full fart och fick ledas av isen med ett befarat armbrott.

Men bara minuterna efter den otäcka smällen fick HV71 och fansen glädjas igen. Då dundrade nämligen Martin Thörnberg, som för övrigt gjorde sin 600:e match i HV-tröjan ikväll, in 1-0 med ett snyggt placerat slagskott, som smet mellan benskyddet och stöten på Stefan Steen.

Jämn mittperiod
Den andra periodens inledning blev tillknäppt och tät, där inget av lagen gavs möjlighet till några klara målchanser. HV tog dock över initiativet mer och mer ju äldre perioden blev, men när man drog på sig sin andra utvisning för perioden, så styrde John Persson in kvitteringen till 1-1.

Men strax innan mittperioden tog slut så avlossade Pär Arlbrandt en fladdrande puck mot Stefan Steen, som styrde undan den åt höger, rakt i gapet på Ted Brithén, som bara kunde raka in 2-1 i öppet mål.

HV ohotade i slutakten
I den tredje perioden förväntades Färjestad komma ut och försöka jaga en kvittering, men istället var det HV som tryckte på och låste fast hemmalaget djupt i anfallszon under långa perioder. Det ledde till att Färjestad drog på sig ytterligare en utvisning, och då tog det bara sju sekunder innan Dylan Reese dundrade iväg ett stenhårt skott från blålinjen, som Martin Thörnberg snyggt styrde in till 3-1.

Hemmalaget försökte trycka på ännu en gång och fick även chansen att reducera ledningen när man tilldömdes straff, men Linus Söderström hade inga problem att avvärja straffen och stänga matchen för HV. 3-1 stod sig tiden ut, vilket innebär att HV71 har sprungit iväg till en 2-0-ledning i kvartsfinalserien, som på onsdag vänder tillbaka till ett kokande Kinnarps Arena igen.

Färjestads BK - HV71 1 - 3 (0-1, 1-1, 0-1)

10:52 0 - 1 Martin Thörnberg (Lehtonen) EQ

17:27 1 - 1 John Persson (Nygren, Johansson) PP1
18:47 1 - 2 Ted Brithén (Arlbrandt, Sundh) EQ

06:45 1 - 3 Martin Thörnberg (Reese, Christensen) PP1

Skott: 23 - 27 (6-10, 7-11, 10-6)
Utv. minuter: FBK: 3x2, HV71: 5x2
Domare: Mikael Holm, Sören Persson