• Huvudsponsorer

Eftersnack med Lawrence Pilut

26 oktober 2017 22:20
SHL

Det blev en drömstart för Lawrence Pilut som kapten för HV71. Seger mot Karlskrona med 5-3 och Pilut noterades för fyra assist. "Kul att man får flyt med poängen också", säger Pilut efter matchen.


Gästande Karlskrona gjorde matchens första mål, men sedan trampade HV71 gasen i botten och gjorde fyra raka mål, något som Blekingelaget inte skulle hämta sig ifrån.

– Jag tycker att hela laget gör en bra match över alla 60 minuter idag. Vi spelar simpelt och med bra fart och det är så vi vill spela, så det var riktigt kul ikväll, säger Lawrence Pilut efter segern.

Segersiffrorna skrevs efter en sen reducering från gästerna tillslut till 5-3 och innebär att HV71 nu tagit sex raka segrar mot just Karlskrona.

– Karlskrona är ju ett lite mer defensivt lag och det passar oss rätt bra eftersom vi då kan använda vår fart för att ta oss in i offensiv zon och använda vår skicklighet där.

Lawrence Pilut noterades för första gången i sin SHL-karriär för fyra poäng i en och samma match, efter att ha assisterat till de fyra första HV-målen.

– Jag tycker att jag gör en bra match, jag är nöjd. Det är alltid kul med vinst och sen är det kul att man får flyt med poängen också.

Sedan tidigare är HV:s kapten, Martin Thörnberg, långtidsskadad och i tisdagens bortamatch mot Malmö så klev den vikarierande kaaptenen, David Ullström, också av skadad. Därför fick Lawrence Pilut sy på ett "C" på sin matchtröja och kliva ut på isen som lagkapten för sitt HV71 i kvällens möte med Karlskrona.

– Johan Lindbom kom in imorse och sa att jag skulle vara kapten ikväll. Jag blev lite chockad först, men sen är det en otrolig ära att få bära ett "C" på bröstet för en sådan här klubb. Jag får rysningar bara jag tänker på det, säger Pilut.

På lördag spelas säsongens första Smålandsderby, när HV71 åker till Vida Arena för att möta Växjö Lakers, ett Växjö som har vunnit fem av de sex senaste mötena lagen emellan.

– Det gäller att fortästta med det vi gjorde idag. Vi måste spela vårt spel, enkelt och med hög fart och göra allt som vi snackat om. Gör vi det, så spelar vi riktigt bra hockey, och det är det som gäller på lördag.