Eftersnack med Kristofer Berglund
Publicerad: 2015-11-25

HV71 förlorar även säsongens andra möte mot Skellefteå AIK, med 3-2 hemma i Kinnarps Arena. ”Det är rättvist även om det är tight”, säger Kristoffer Berglund efter matchen.

Gästande Skellefteå kom ut starkt i den första perioden och satte genast HV på prov. Men trots flera klockrena lägen så var det HV71 som hade en 1-0-ledning med sig in i den första periodpausen.
- In de första perioden spelar vi dåligt i egen zon och ger de många rena dåliga lägen, så det hade lika gärna kunnat stå 3-0 till de efter första perioden, säger Kristoffer Berglund.

HV spelade upp sig i den andra och tredje perioden, men trots det kunde Skellefteå nöta ner HV och vända underläge till seger med 3-2.
- Matchen är öppen och vi är nära poäng idag. Men idag är de bättre än oss, speciellt på de fundamentala grejerna. De har ett bättre försvarsspel, kommer ut ur sargerna och vinner fler 50/50-lägen.

Berglund var själv en av matchens giganter, och noterades under kvällen för en assist. Dessutom var han väldigt skottvillig mot Skellefteå, men målen vill inte riktigt trilla in för honom.
- Jag fick mycket snabba puckar av Jere idag, så det är bättre att skjuta än att inte göra det, men pucken vill inte in. Jag försöker och kommer till många bra lägen, men jag är nog för dålig för att trycka till dom.

På fredag och lördag väntar ett back to back-möte med Berglunds gamla klubb, Färjestad, och där vill han se att HV71 håller sig borta från utvisningsbåset.
- Även om vi har fått klarare roller nu i boxplay och blivit mycket bättre i styrspelet där, så måste vi hålla oss borta från utvisningsbåset mot Färjestad. De har många stora och starka killar som bygger sitt spel på powerplay, vilket vi inte får ge de.

Skribent Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners