Förlust i förlängning mot Västervik
Publicerad: 2021-09-03
Träningsmatch
HV71 förlorade kvällens match mot Västervik med 4-3 efter förlängning. Taylor Matson, Marcus Davidsson och Jonathan Wikström gjorde målen i HV71.

Inledningen på första perioden var jämn i Plivit Hallen i Västervik. Matchen tar först ordentlig fart när HV71 gör det första målet i matchen. Emil Andrae står för en våghalsig dribbling som sista gubbe på blålinjen och spelar snyggt fram Taylor Matson som via en Västervikspelare rakar in pucken. Perioden var då sju minuter gammal. Bortalaget får energi av målet och testar Västervik-försvaret både en och två gånger. Med knappt nio minuter kvar av den inledande perioden kom dock, lite hastigt och lustigt, kvitteringspucken. Efter tekning skickar Västervik-backen, Johannes Johannesen, in pucken i mål bakom en skymd Jonas Gunnarsson i HV-målet. Momentumet svänger i matchen och Västervik får till några bra byten och med drygt två minuter kvar av första perioden tar de också ledningen i matchen, denna gång genom Skyler McKenzie.

Andra perioden startar HV71 piggt och får till ett nästan tre minuter långt byte i Västerviks försvarszon. Ett aggressivt bortalag fortsätter pressa på Västervik men det skulle bli Västervik som gör matchens fjärde mål genom Marcus Westfält, efter ett slarvigt passningsspel av HV71. Målet kom drygt halvvägs in i perioden och kom att bli periodens enda mål.

HV71 fortsätter att äga mycket av spelet med puck i inledningen av tredje perioden, samtidigt som Västervik kröp ihop i sin försvarszon och undanröjde de allra hetaste chanserna. Målen skulle dock komma, under den elfte minuten av perioden både reducerar och kvitterar HV71 matchen genom Marcus Davidsson och Jonathan Wikström. Med två minuter kvar av matchen får HV71 chansen i powerplay men lyckas inte avgöra och matchen går till förlängning.

Efter bara 34 sekunder in i förlängningsspelet avgjorde Myles Powell när han bröt sig loss och skickade upp pucken i nättaket och matchen slutade 4-3 till Västervik.

Nästa match för HV71 är mot Tingsryd, onsdag 15 september.

Västerviks IK – HV71 4-3 (OT) (2-1, 1-0, 0-2, 1-0)
6:54 0-1 HV71 Taylor Matson
11:19 1-1 Västervik Johannes Johannesen
17:41 2-1 Västervik Skyler McKenzie

31:46 3-1 Västervik Marcus Westfält

51:26 3-2 HV71 Marcus Davidsson
51:56 3-3 HV71 Jonathan Wikström