J20 straffade Lakers
Publicerad: 2017-09-16
J20
HV71:s J20 tog sin andra raka seger, på lika många matcher, när man på lördagen besegrade Växjö Lakers på bortaplan med 4-3 efter straffar.

Matchreferat från Max Bohlin, assisterande tränare HV71 J20

Vi startar första perioden precis som vi har pratat om innan att vi vill göra. Vårt passningsspel från egen zon är bra och vi får några längre sekvenser i anfallszon från start. Växjö tar dock ledningen efter ca 5 minuters spel i numerärt överläge. Spelet är fortsättningsvis bra från vår sida och vi kvitterar till 1-1 efter att Benjamin Sundberg skjuter ett skott utifrån som letar sig in i mål. Mot slutet av perioden sänker vi kvalitén i spelet med puck och Växjö visar prov på sina snabba spelvändningar.

I andra perioden kommer Växjö ut mycket starkt och är stundtals klart hetare och vinner de flesta kampsituationerna ute på banan. Vi visar upp ett mycket bra målvaktsspel där Adam Åhman håller oss kvar i matchen. Vi vinner trots Växjös spelövertag andra perioden med 1-0 efter att Joakim Stjern-Svensson skjuter in pucken på en öppnande passning av Max Wennlund.

I tredje lyfter vi upp vårt spel och agerar mycket snabbare i situationerna. Efter åtta minuters spel direktskjuter Alexander Holmberg in 3-1 på ett snyggt anfall. Växjö lyckas dock reducera omgående och sista perioden karakteriseras av mycket kamp framför båda målen. Med två minuter kvar tar Växjö ut målvakten och får spela 6-4 då vi har en spelare utvisad. Med 13 sekunder kvar kvitterar Växjö matchen till 3-3. Under förlängningen drabbas vi av ytterligare en utvisning och visar prov på bra karaktär och uppoffrande spel.

Matchen avgörs med en straffläggning där Simon Holmström kliver fram och bjuder på en riktigt läcker straff och avgör tillsammans med målvakt Adam Åhman matchen till vår fördel. Sammanfattningsvis är vi spelmässigt nöjda med första perioden och delar av tredje. Vi är mycket nöjda över att få med oss en vinst mot en för dagen mycket stark motståndare.

J20 spelar nästa match imorgon, när man gästar Karlkrona HK.

Växjö Lakers - HV71 3 - 4 (1-1, 0-1, 2-1, 0-0, 0-1)