Knapp förlust i andra semifinalmatchen
Publicerad: 2021-03-08
Gästande Brynäs plockade hem även andra semifinalmatchen i en jämn och tät batalj. När slutsignalen ljöd, stod det 2-3 på resultattavlan och HV71 ligger nu under i semifinalserien med 2-0 i matcher.

Första perioden får en trevande start där inget av lagen tar tag i spelet. Brynäs får under de första sex minuterna av perioden besöka botbänken två gånger, men det så vanligtvis vassa powerplayspel HV71 brukar bjuda på, gick inte att känna igen denna gång. Matchen får sedan fart efter nio minuter spelade och det var ett mål som krävdes. Tremålsskytten från igår, Kennedy Marchment, visar återigen att hon är på målhumör när hon lirkar in pucken från en position bakom mål. Matchen svänger i slutskedet av perioden över till Brynäs fördel när de sätter upp några fina chanser, men där får lagkamraterna tacka Alba Gonzalo i hemmalagets mål som kommer upp stort.

HV71 får en bra start på andra perioden när de efter tre minuter utökar ledningen till 2-0. Återigen, är det Kennedy Marchment som är sist på pucken, när hon påpassligt får pucken framför Brynäs mål och lurar Brynäs målvakt. Perioden fortskrider och det är jämnt och tätt. Likt i första perioden får Brynäs till en extra push med fem minuter kvar av mittperioden. HV71 drar på sig en utvisning och efter en längre tids tryck mot HV-kassen reducerar Brynäs till 2-1 genom Josefin Bouveng. Nästa mål kommer bara minuten efter, återigen är det Brynäs, efter en fin individuell prestation av Denisa Krizova som kvitterar matchen.

Tredje perioden får en aning krampaktig start, resultattavlan visade lika, mycket stod på spel och inget av lagen tog några onödiga risker. Första femman i Brynäs står för mycket av lagets offensiva spel och med sju minuter kvar av matchen får de sin chans. Josefin Bouveng gör sitt andra mål i matchen efter en tids snurr i HV:s försvarszon och ledning i matchen för Brynäs. HV71 får sedan aldrig riktigt chansen att kvittera, två olyckliga utvisningar sätter stopp för det och laget får spela med en spelare mindre på banan sista fyra minuterna av matchen.

Brynäs leder nu semifinalserien med 2-0 i matcher och nu är HV71 tvunget att vinna på onsdag när serien fortsätter i Gävle.

HV71 - Brynäs 2 - 3 (1-0, 1-2, 0-1). Period 1:
09:33 1-0 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Morin, Löwenhielm).

23:08 2-0 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Löwenhielm, Morin)
37:01 2-1 (PP1) BIF Josefin Bouveng (Stalder, Mrazova)
38:02 2-2 (EQ) BIF Denisa Krizova

52:34 2-3 (EQ) BIF Josefin Bouveng (Stalder)

Skott: 22–34
Räddningsprocent: HV71: 91,18%, BIF: 90,91%