Seger i derbymötet mot Linköping
Publicerad: 2019-10-25
HV71 Dam tog ikväll ytterligare en trepoängare när Linköping besegrades på hemmaplan med 5-0. Kennedy Marchment (2), Kaitlyn Tougas, Rosa Lindstedt och Julia Tylke gjorde målen i HV71 och Alba Gonzalo höll nollan.

HV71 har under inledningen av säsongen varit mångt och mycket förskonade från skador. Till matchen mot Linköping idag var det dock några fler på skadelistan och HV71 ställde upp med tre kedjor i nya kombinationer. HV71 kommer att få en bra start på matchen när Anna Borgqvist slår en utsökt passning i powerplay som friställer Kaitlyn Tougas på bottre stolpen och det är 1-0 till HV71. Powerplayspelet har funkat bra för HV71 som är två i ligan (efter AIK) med 22,45 % i effektivtet. HV71 drar strax efter ledningsmålet på sig en utvisning, vassaste målchansen i den matchsekvensen får dock HV71 när Michelle Löwenhielm snappar upp en studsande puck och kommer fri med målvakten men lyckas inte få till skottet.

Andra perioden kommer HV71 få mer utdelning för sitt spelövertag de hade i första perioden och gör tre raka mål. Kennedy Marchment gör sitt tionde mål för säsongen och den finska stjärnbacken Rosa Lindstedt gör sitt första mål för säsongen när hon sätter 3-0 till HV71 i boxplay. Med en minut kvar av andra perioden kommer sedan Julia Tylke och Kaitlyn Tougas i en två-mot-etta mot en Linköpingsback där Tougas snyggt flippar över pucken till Tylke som lurar ner målvakten och sätter en backhand i nättaket.

HV71 går in i tredje perioden med en stabil 4-0 ledning och Linköping gör ett målvaktsbyte. Linköping får dock inte den starten de vill ha när Kennedy Marchment gör sitt andra mål för matchen redan efter 46 sekunder i slutperioden och matchen är därmed avgjord.

Ny match imorgon 16:30 mot Djurgården i Kinnarps Arena.

HV71 - Linköping 5 - 0 (1-0, 3-0, 1-0)
10:54 1-0 (PP1) HV71 Kaitlyn Tougas (Borgvist, Stone)

25:07 2-0 (EQ) HV71 Kennedy Marchment
36:26 3-0 (SH1) HV71 Rosa Lindstedt (Olsson)
39:10 4-0 (EQ) HV71 Julia Tylke (Tougas, Marchment)

40:46 5-0 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Tylke, Tougas)

Skott: 35-14