Juniorkollen: Vårserierna är igång
Publicerad: 2023-01-09
JUNIOR
I helgen drog både J20 Top 10 och J18 Nationell Södra igång för juniorerna, där HV71:s juniorlag lyckades knipa en seger vardera.

J20:
De äldre juniorerna inledde seriespelet redan under fredagen när Djurgårdens IF gästade Husqvarna Garden. Premiärden blev en jämn tillställning där det dröjde nästan halva matchen innan matchens första mål kom, när gästerna tog ledningen med 0-1. HV fick då jaga kvittering och med drygt åtta minuter kvar kvitterade kapten Erik Påhlsson matchen och tog den till förlängning. Där var det dock Djurgården som drog det längsta strået och plockade hem extrapoängen.

På söndagen skulle J20 dock få sin revansch, när Örebro stod för motståndet. Även om det var gästerna som dominerade skottstatistiken under de två första perioderna, så var det 2-2 på tavlan efter 40 minuter då Hampus Sandahl först kvitterat till 1-1 och Axel Landén skickat in 2-1. I den tredje perioden var det dock HV71 för hela slanten. Man bombarderade Örebro-målet med skott och fick tillslut också utdelning med en och en halv minut kvar av matchen när Tobias Abrahamssons skott trocklade sig in. Gästerna plockade då ut målvakten i en jakt på kvittering, men då fastställde istället Albert Schioldan slutresultatet till 4-2 och fixade HV:s första trepoängare i Top 10-serien.

J18:
För J18 blev det omvända roller mot de äldre juniorerna. Under lördagen spelades premiären borta mot Mora IK, en match där HV skulle dominera från början till slut. Inte nog med att Filip Karlsson i HV-målet hade bestämt sig för att spika igen och hålla nollan i premiären, dessutom skulle hans lagkompisar på isen pricka in nio baljor och vinna med 9-0.

På söndagen reste laget till Karlstad för att möta Färjestad BK. I två perioder var matchen väldigt tät, där mål från Theo Sonestedt och Samuel Herlitz gjorde att ställningen var 2-2 efter 40 minuter. Men i den tredje perioden skulle de utvisningar som HV drog på sig bli kostsamma, vilket gjorde att Färjestad gjorde fem raka mål innan Eric Nordmark putsade till siffrorna till 7-3.