Färjestad vände och vann
Publicerad: 2019-10-12
Inför matchen hyllades Per Ledin och Andreas Jämtin, trots det blev det ingen svinig tillställning, utan det bjöds på en hel del finlir. Efter att HV71 tagit kommandot och styrt spelet i två perioder, vände Färjestad i slutperioden och plockade hem segern.

Matchen rivstartades med ett böljande spel där båda lag bjöd upp till dans. Efter en kavalkad av chanser lyckades till slut HV71 ta ledningen. Linus Fröberg hittade Simon Önerud vid andra stolpen på ett Joe Labero-iskt vis, genom en magisk passning, vilken kaptenen tog vara på och gav hemmalaget ledningen. Färjestad, med seriens bästa powerplay i arsenalen, fick chansen i spelformen två gånger om utan utdelning. Istället visade HV varför de besitter ligans bästa boxplay. Jonas Gunnarsson bidrog stort till den hållna nollan i första perioden, och räddade hela 18 skott. Värmlänningarna vann skotten storartat med 18–4, men trots det gick HV71 in i paus som ledare.

Redan i mittperiodens första minut lyckades Färjestad omvandla skotten till mål, då Gustav Rydahl styrde in kvitteringspucken. Målen fortsatte att styras in, men den här gången genom HV71 och Linus Sandin. Ledningen var återtagen och effektivitet präglade fortsatt hemmalagets spel. Uppsala-bördige Sandin nöjde sig inte med sin första fullträff och utökade ledningen några minuter senare med ett stenhårt skott i krysset. De båda lagen turades sedan mer eller mindre om i numerärt överläge resterande del av perioden, utan mål för någon part.

Föll i tredje
Ett måljagande Färjestad fick bästa tänkbara öppning på den tredje perioden, då hårdskjutande Michael Lindqvist satte dit reduceringspucken efter en snabb omställning. Mer ville ha mer, och kort därefter kom också kvitteringsmålet. Gustav Rydahl kom fri med Jonas Gunnarsson och avslutade säkert. Det efterföljande spelet gick mestadels i Färjestads regi och värmlänningarna var närmast segermålet. HV71 lyckades med tiden arbeta sig in i matchen, men kunde inte stoppa blödningen. I matchens sista minut fullbordade Gustav Rydahl Färjestads vändning, med sitt tredje mål i matchen.

HV71 - Färjestad BK 3-4 (1-0, 2-1, 0-3)
03:13 1-0 (EQ) HV71 Simon Önerud (Fröberg, N Andersson)

21:06 1-1 (EQ) FBK Gustav Rydahl (Erixon, Nilsson)
23:40 2-1 (EQ) HV71 Linus Sandin (Martinsson, Kinnvall)
29:27 3-1 (EQ) HV71 Linus Sandin (Fröberg, Lauridsen)
44:04 3-2 (EQ) FBK Michael Lindqvist (Rydahl)
46:41 3-3 (EQ) FBK Gustav Rydahl (utan assist)
59:17 3-4 (EQ) FBK Gustav Rydahl (Jakobsson, Erixon)