Jonas Holmström inför torsdagens match mot Brynäs
Publicerad: 2020-10-21
INFÖR
HV71 möter Brynäs IF på torsdagskvällen i Husqvarna Garden och vi kollade läget i laget med assisterande tränaren Jonas Holmström inför matchen.

Efter förlusten mot Djurgården i lördags, där en ledning inför sista perioden omvandlades till en 6-3-förlust, har HV71 fokuserat på försvarsspelet under veckans träningar.

– Vi har egentligen jobbat med försvarsspelet över hela banan. Det är både presspelet, hemgångarna och spelet i egen zon. Vi ser också att vi tappat för mycket puck och varit lite oorganiserade i försvarsspelet, så det har vi tryckt hårt på under de senaste dagarna, säger Jonas Holmström, assisterande tränare i HV71.

Brynäs IF står för motståndet i Husqvarna Garden på torsdagskvällen. Ett Brynäs som inför matchen ligger på en åttondeplats med 12 poäng.

– De bygger en lite ny kultur i Brynäs med Peter Anderssons tänk som går ut mycket på strikt försvarsspel. Vi ser i deras spel att de hög kvalitet på sina avslut och det beror på att de har många skickliga spelare. Det blir en utmaning för oss.

Trots tabellplacering och senaste tidens förluster. Vad har du för positiva bilder av ert spel?

– De senaste fyra matcherna har vi nästan 27% i powerplay och drygt 83% i boxplay. Det är faktorer som är viktiga och kommer bli nycklar i slutändan. Dessutom känner vi ett bra driv i gruppen och hos spelarna.

Mot Brynäs är Lias Andersson tillbaka i laget efter fem matchers avstängning. Dessutom är Jonas Gunnarsson tillgänglig igen och har tränat med laget under veckan.

– Riktigt kul att Lias är tillbaka. Han är otroligt sugen på spel igen och det syns på träningen. Han är en person som drar med sig de andra i laget med sin karaktär och sin skicklighet. I övrigt väntar vi till matchdagen med hur vi formerar laget, hälsar Holmström.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners