Förlust i den första SM-finalen
Publicerad: 2017-03-15
HV71 förlorade första finalmatchen mot Djurgården med 1-0. 2 352 i publiken fick se ett bra spelande HV71 men som tyvärr inte räckte hela vägen fram.

Hemmalaget kom ut piggt och med publiken i ryggen pressade man tillbaka Djurgården långa stunder i perioden. Trots en stark inledning från hemmaalgets sida tog Djurgården ledningen halvvägs in i den första perioden. Rebecca Stenberg gav bortalaget ledningen när pucken studsade likt en flipperkula på flera spelare innan den letar sig in i mål.

– Vi gör en helt okej inledning, tio första sen får de ett skitmål. Vi ska köra på och fortsätta åka skridskor. Känns skitkul att spela final kommenterade Michelle Claesson efter den första perioden.

HV71 pressade på för kvittering
Det var mycket HV71 i både den andra och tredje perioden. Djurgården fick långa stunder slå ifrån sig pucken till icing och de få gånger Djurgården etablerade tryck och kom till avslut stod en säker Sabina Eriksson i vägen för pucken. Bland annat stod hon för en strålande räddning på ett friläge i mitten av den andra perioden.

HV71 fick spela ett antal powerplay och gjorde det bra. Det var även i ett av dessa som hemmalaget var nära att kvittera tillställningen. Jenni Asserholt avslutade ett skott från blålinjen som tog klockrent i stolpen och ut. Även Fanny Rask hade ett avslut som via målvaktens skridskor styrdes i stolpen.

Men närmre än två stolpskott kom inte HV71 och förlorade därmed den första finalmatchen. På lördag är det chans till revansch när man tar sig till Stockholm för rond två.

HV71 - Djurgårdens IF 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

09:36 0-1 Rebecca Stenberg (Jakobsen)