Joakim Engström inför de avslutande två omgångarna av SDHL
Publicerad: 2020-02-14
SDHL
HV71 Dam åker i helgen västerut för ett dubbelmöte mot Göteborg. En speciell helg för laget som redan har säkrat seriesegern på ett övertygande sätt men har utöver det chansen att tangera och även slå rekordet i antalet inspelade poäng i SDHL.

Det har nu gått två veckor sedan laget senast spelade match då det under förra veckan var landslagsuppehåll. Seriesegern är redan säkrad men nu jagar laget SDHL:s poängrekord som just nu Luleå har från säsongen 2016-2017 då de spelade in 96 poäng. HV71 står just nu på 93 poäng och kan i kvällens match tangera rekordet och i lördagens match sätta det nya poängrekordet i SDHL:s historia. Värt att notera är också att HV71 är första laget på fem säsonger som vinner grundserien istället för Luleå som prenumererat på den titeln de sista åren.

Först och främst, grattis till en imponerande serieseger. Nu har ni också chansen att bli historiska genom att slå poängrekordet i SDHL. Hur känner du och laget kring det?

– Egentligen inte överdrivet mycket tankar kring det. Vi vet att slutspelet börjar på onsdag nästa vecka och där ligger mycket av vårt fokus. Men självklart, alla tycker det är roligt att slå ett poängrekord. Vi har pratat lite om det i gruppen och det känns som vi borde kunna fixa det, upplever att det ligger i våra händer.

Nu har det gått ett tag sen ni senast spelade match. Hur har ni förberett er för de sista omgångarna?
– Det har blivit en kort förberedelse, vi hade åtta spelare iväg förra veckan på landslagsuppdrag så fokus har varit på denna veckan. Vi har kört tre pass denna veckan, där vi under måndagsträningen spelade mycket smålagsspel. Träningen i tisdags gnuggade vi detaljer i vårt spel och igår (torsdag) fokuserade vi på special teams. Generellt sätt så försöker vi göra allt just nu med högre intensitet.

Vad kommer bli viktigt för ditt lag i helgens matcher?
– Goda vanor. Vi vill inte se något slarv. Vi ska spela som det är de sista fem minuterna i en avgörande match. Desperation och hunger ska finnas från första nedsläpp.

Är det några speciella saker du vill se från ditt lag i helgen som blir viktiga inför det kommande slutspelet?
– Vi har det sista jobbat mycket med vårt powerplay där vi gjorde om en del vår förra matchhelg i Stockholm. Det fick vi en bra effekt på och det kommer bli oerhört viktigt i ett kommande slutspel att powerplay är är hett.

Hur är läget i laget?
– Vi kommer ställa upp med samma lag som vi har haft de senaste omgångarna förutom att Hanna Olsson har åkt på en underkroppskada och blir borta den här veckan, det är vad vi vet säkert just nu.

Helgens matcher
Fredag: Göteborg – HV71, 19:30, sänds på CMore Play
Lördag: Göteborg – HV71, 16:00, TBA

Victor Wakerius